|

Osmo Coding Jam – Programmeren en muziek maken voor de iPad

Osmo Coding Jam is een toffe nieuwe gadget van Osmo. Met Osmo Coding Jam kun je muziek maken door te programmeren. Het is dubbel zo leuk, kinderen ontdekken het programmeren, maar maken tegelijkertijd hun eigen muziek.

Osmo maakt materialen die je kunt gebruiken bij de iPad. Door het slim plaatsen van een spiegel op de iPad ziet de iPad wat er op de tafel ligt. Zo werkt het ook bij Coding Jam. De app kun je gratis downloaden, maar je hebt wel de houder, het spiegeltje en de uitbreiding Coding Jam nodig om het te kunnen spelen. In de set zitten verschillende blokken om mee te coderen. Elk blok heeft weer een andere uitwerking. Op de blokken zitten pijlen, zodat je kunt bepalen welke kant de muzikant opgaat.

Leren programmeren
De stevige plastic blokken worden voor het scherm gelegd. Kinderen leren zo spelenderwijs om een algoritme op te bouwen. De blokken zijn magnetisch en klikken op een prettige manier aan elkaar vast.  In het spel zitten verschillende levels. Hierin zit een duidelijk opbouw en het wordt steeds lastiger.

Muziek maken in de studio
Wanneer je de basis onder de knie hebt kun je ook in de studio je eigen muziek maken. Je kunt dan alle blokken gebruiken en de muziek maken die jij wilt. Kinderen vinden het super om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is in de studio.

Alle leeftijden
Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en is eindeloos te spelen. Nog meer plezier krijgen de kinderen wanneer je voor ieder kind een profiel aanmaakt op http://my.playosmo.com. Hierdoor kan een kind weer verder gaan bij het level waar hij gebleven was.

  

Download de app Osmo Coding Jam:

https://itunes.apple.com/nl/app/osmo-coding-jam/id1188022582?mt=8

Osmo Coding Jam bestellen:

 

Bekijk ook zeker de andere video’s over de Osmo sets:  https://meestersander.nl/meester-sanders-apps/apps/apps-met-iets-extra/osmo/

Bestel de Osmo Basisset:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.