Cinekid1

In Noord Nederland is de herfstvakantie begonnen en ik heb een tip: Bezoek het Cinekid Medialab in Amsterdam. Afgelopen vrijdag ben ik er met de bovenbouw van onze school naar toe geweest en in deze blog laat ik je zien waarom ik het een echte aanrader vindt.

Media + technologie van de toekomst
Het Cinekid Medialab is een grote speeltuin voor kinderen van 4 t/m 14 jaar, maar is ook zeker voor ouders en leerkrachten interessant. In het medialab vind je allemaal verschillende interactieve kunstwerken. Deze kunstwerken laten je kennismaken met de nieuwste technieken en meest fantastische mogelijkheden van moderne media. Je kunt workshops volgen, dingen ontwerpen en filmpjes opnemen. Hier onder de tofste installaties en workshops op een rij:

Cinekid5

Stap in een attractie met een VR bril op en waan je in een andere wereld. Absoluut favoriet bij alle kinderen.

Cinekid6

Fietsen met een VR bril op. Een bijzondere gevaarlijke rit. Sommige kinderen kwamen hier wel weer duizelig uit;)

Cinekid4

Maak je eigen Matrix filmpje. Spring op de trampoline en de camera draait heel hard om je heen. Thuis kan je je eigen sloom filmpje bekijken en heb je hetzelfde effect als in de matrix. Jij zweeft in de lucht en de camera draait om je heen.

Cinekid3

Spelen met een green screen. Maak je eigen verhaal en neem dit op. Dit groepje kon zich hier wel 20 minuten mee vermaken.

Cinekid2

Een hele grote groene muur en groene pakken. Kinderen maken hier hun eigen korte film met alleen hun hoofd of lichaam in de hoofdrol. Ook weer een super leuke ervaring.

En deze workshop lijkt mij ook fantastisch: Dikkertje dap Kleuterworkshop: https://www.cinekid.nl/kleuterworkshop

Dit zijn nog maar een paar hoogtepunten van het medialab. Je kunt nog de hele herfstvakantie op bezoek in het Medialab bij Cinekid.

Daarnaast bestaat Cinekid natuurlijk uit films, heel veel films. Vind je Amsterdam te ver weg? Bekijk welke films er door het hele land heen draaien op deze website: https://www.cinekid.nl/festival/cinekid-on-tour 

 

%d bloggers liken dit: