Unboxing en Review van Osmo coding

Op woensdag 25 mei werd hij aangekondigd en een week later zat hij al in de brievenbus. De nieuwe coding set van Play Osmo. Super gaaf materiaal. Je kunt hiermee voor het scherm van de iPad spelen. In deze blog mijn eerste ervaringen met de set en natuurlijk een unboxing en review video.

IMG_5175kopie

Omdat ik de basisset al in mijn bezit had, hoefde ik alleen nog maar de nieuwe coding set te bestellen. Via www.playosmo.com was deze binnen een week in huis. Best snel, als je bedenkt dat deze uit Amerika moet komen. De set heeft dezelfde stijl als alle voorgaande sets. Deze zesde app kun je gratis downloaden in de app store: https://itunes.apple.com/nl/app/osmo-coding/id1067117430?mt=8 De set kost € 59,-.

Ook deze app ziet er weer super goed uit. De vormgeving klopt en de materialen die je gebruikt om te programmeren zijn stevig en kindvriendelijk. Door de verschillende kleuren en picto’s is het ook voor kinderen die niet kunnen lezen makkelijk in gebruik. De app is uitermate geschikt om kinderen in aanraking te brengen met programmeren. Spelenderwijs leren kinderen hun eerste code schrijven.

App
De app bestaat uit verschillende levels. In deze levels ga je achter het konijn aan. Onderweg probeer je zoveel mogelijk aardbeien te verzamelen. Je programmeert steeds het poppetje. Deze moet de juiste weg afleggen. Hierbij maak je gebruik van verschillende losse elementen die je aan elkaar kan klikken en deze plaats je voor het scherm. Door op de groene knop te drukken zal de loop, spring of pak actie plaats vinden. De pijlen zijn te draaien. Hiermee kun je aangeven welke kant er opgesprongen of gelopen moet worden.

Je schrijft dus elke keer een regel code. Je kunt een code ook herhalen door er een cijfer achter te leggen of de hele code te herhalen door het herhaalblok erboven te plaatsen. Door een stuk code te laten herhalen kun je eenvoudig een langere weg programmeren en kost dit minder informatie.

Op School
De app is prima te gebruiken in de hele basisschool. Mochten kinderen al meer ervaring met programmeren hebben, dan zit er minder uitdaging in. Maar het blijft een leuk spel.
Via de website van Osmo kun je voor ieder kind een profiel aanmaken. Dit is erg handig. Zo kan ieder kind op zijn eigen niveau werken. De kinderen loggen in en kunnen verder gaan waar ze de vorige keer zijn gebleven.

Wil je de app in actie zien? Bekijk dan mijn Unboxing en Review Video:

De app is geschikt voor de iPad en kun je downloaden in de App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/osmo-coding/id1067117430?mt=8

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.