|

Bouw en speel piano voor de iPad met Plugo

Een tablet moet meer zijn dan een scherm waar kinderen in verdwijnen en alleen maar consumeren. Met Plugo kunnen kinderen actief aan de slag met een scherm. Ze spelen spellen voor het scherm met fysieke mateiralen. In deze blog laat ik je Plugo Link, count, tunes en letters zien. 

De komende week is Plugo in de aanbieding bij de Rekenwinkel! Dus pak je kans. Ook vind je onderaan deze blog een winactie voor een complete Plugo set!

Wat is Plugo? 

Met Plugo kun je leerzame spellen spelen voor de iPad. De basis is de opvouwbare gamepad. Je klapt deze uit op de tafel en schuift de tablet in de steun. De tablet maakt gebruikt van de camera om te zien wat er gebeurt op de gamepad. Je plaatst de materialen op de 4 magneren in de mat. Deze zijn te herkennen aan de stippen van 1 t/m 4. Er zijn verschillende educatieve spellen verkrijgbaar om op de mat te spelen. Deze spellen zijn allemaal te vinden in de Plugo app. 

In deze video laat ik je zien hoe PLUGO werkt

Plugo Link

Dit spel is mijn persoonlijke favoriet. Met magnetische stenen bouw je op de gamepad. De stenen kleven aan de gamepad met magneten en vallen daardoor niet zomaar om. Je kunt hierdoor hele bijzondere bouwwerken maken, want de stenen kleven ook aan elkaar. Er zijn in de app verschillende spellen te spelen met de stenen. Het meest eenvoudige is het nabouwen van figuren. Maar er is ook een spel waarbij je een waterleiding moet aanleggen door de leiding te ondersteunen met stenen. In totaal zijn er meer dan 250 levels in Plugo Link te vinden. 

Voor jonge kinderen is dit spel vooral leerzaam, omdat ze goed moeten kijken naar de voorbeelden en deze moeten nabouwen. De levels worden steeds moeilijker. De voorbeelden zijn bijvoorbeeld nog maar kort zichtbaar. 

https://www.derekenwinkel.nl/plugo-link.html

Plugo Tunes

Wil je piano leren spelen, dan is Plugo Tunes een aanrader! In de verpakking zit een gamepad en een piano. De piano plaats je op de magneten en de tablet ziet wat je speelt. Je kunt lessen volgen of gewoon vrij muziek maken. Ik vond het zelf al heel leuk om te spelen. De toetsen zijn klein, maar precies goed voor kinderen. 

https://www.derekenwinkel.nl/plugo-tunes.html

Plugo Count

Bij Plugo count krijg je een houder met drie uitstekende punten. Het lijkt nog het meest op een hand met drie vingers. Op de vingers kun je getallen plaatsen. Zo geef je antwoord op de vragen die op het beeldscherm verschijnen. In de app beleven de kinderen een verhaal en komen dan steeds rekenkundige problemen tegen. Je kunt de leeftijd van het kind aangeven en de app zal zich aanpassen in moeilijkheid. 

https://www.derekenwinkel.nl/plugo-count.html

Plugo Letters

Over dit spel kan ik kort zijn. Het is superleuk uitgevoerd, maar door de hoofdletters is dit spel voor jonge kinderen niet te spelen. Het kan wel uitdagend zijn voor oudere kinderen die engels leren. Je krijgt dit spel bij de STEM wiz pack. 

https://www.derekenwinkel.nl/plugo-letters.html

Of koop een Plugo Pakket met meerdere spellen

https://www.derekenwinkel.nl/plugo-stem-wiz-pack.html

WIN EEN PLUGO STEM SET

De Plugo sets heb ik gekregen van De Rekenwinkel en ik geef er een weg. Hoe kun je meedoen? Check alle informatie hieronder. Er zijn meerdere mogelijkheden om mee te doen aan deze winactie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.