Bewegend leren is een feestje en dat kan nu elke dag! Voor het aanleren van getallen en cijfers heb ik nu een heleboel nieuwe video’s gemaakt. In deze video’s bewegen de kinderen en maken ze kennis met verschillende getallen en zijn actief aan de slag. Ook is er een handige poster beschikbaar. Elke week plakken jullie het getal van de week op. Zo is in de klas zichtbaar welke getallen jullie allemaal al kennen.

Aan de slag met getallen en cijfers in bewegend leren video’s

Elke week stel ik in de klas een ander getal centraal. Door elke week aandacht te besteden aan een ander getal merk ik dat de kinderen na een aantal weken de getallen veel beter kennen en herkennen. Je kunt met het getal van de week ervoor zorgen dat jij samen met de kinderen actief aan het leren bent. Je kunt dit in allerlei onderdelen van de klas laten terugkomen. In deze video leg ik alles uit over de nieuwe bewegend leren video’s:

Getal van de week – Introductie

Elke week start met een introductie video. Hierin maak ik samen met de kinderen kennis met een getal. Voor kinderen is het erg fijn dat dit elke week op dezelfde manier gebeurt. Hiervoor kun je nu mijn video gebruiken. Uiteraard ga je na de video zelf actief aan de slag in de klas. Bekijk hier de video voor het getal 1:

Bewegend leren video – Seizoen 1 – Maandag

Bewegend leren video – Seizoen 2 – Maandag

Nieuw YouTube Kanaal

De video’s over het getal van de week verschijnen op mijn nieuwe YouTube kanaal. Dit nieuwe YouTube kanaal heb ik speciaal gemaakt voor bewegend leren series. De allereerste serie video’s die hierop verschijnen zijn de getal van de week video’s. Daarnaast komen er nog veel meer bewegend leren series voor alle groepen van de basisschool. Zorg er dus voor dat je geabonneerd bent en stuur het ook door naar je collega’s.

Elke dag oefenen met een bewegend leren video

Wil je niet alleen elke week oefenen, maar zelfs elke dag. Dan kan dat ook! Voor elk getal van de week maak ik 5 video’s. Voor elke dag van de week 1. In totaal staan er dus 100 bewegend leren video’s voor je klaar in het Meester Sander abonnement.

Bekijk alle video’s met het meester Sander Abonnement

Wil jij elke dag gaan bewegen, dan kun je de video’s bekijken in het abonnement. Ga naar www.meestersander.nl/abonnement voor alle informatie over het abonnement. Je krijgt naast deze video’s nog veel meer toffe materialen voor bewegend leren en meer!

Poster Getal van de week

De getal van de week posters zijn ideaal om kinderen kennis te laten maken met de cijfers en de getalbeelden. Bij elk getal staan verschillende weergaven van dit getal. Zoals een eierdoos, dobbelstenen en turven. De posters kun je hieronder aanschaffen, afdrukken en direct ophangen in de klas. Maar nog leuker is het om de posters samen met de kinderen te vullen. In de download vind je een poster met lege vakjes. Ook vind je de inhoud voor de vakjes ook in de download. Je drukt deze pagina’s af op stickerpapier en knipt de kaartjes los. Nu kun je elke week samen met de kinderen de stickers opplakken in de vakjes.

Tweede set gratis!

Bestel nu de getal van de week posters en je ontvangt de tweede set er gratis bij. Je rekent er dus een af en ik stuur je er twee toe.

Downloads

Deze posters gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Kaartjes van de cijfers

De letter en cijferkaarten sluiten perfect aan bij de bewegend leren video’s. De afbeeldingen op de kaarten zien de kinderen ook in mijn video’s over de letter en het getal van de week. De video’s zijn te bekijken op mijn bewegend leren YouTube kanaal: www.youtube.com/@bewegendlerenDe kaarten zijn te koop in mijn webshop. Daarnaast is het ook een onderdeel van het Meester Sander abonnement, waarmee je als leerkracht nog veel meer toegang krijgt tot educatieve materialen. Alle betaalde downloads uit mijn webshop kunnen abonnees onbeperkt downloaden. Ook kijk je als abonnee naar alle bewegend leren video’s zonder reclame en krijg je zelfs meer video’s!

Ga aan de slag met de getallen. Deze kaartjes zijn super goed te gebruiken bij het getal van de week of tijdens de start van groep 3. Er zijn kaarten van 0 t/m 20. De afbeeldingen in de getallen komen overeen met mijn bewegend leren video’s en de getal van de week poster.In de download vind je verschillende versies van de kaarten:

  • Gekleurde kaarten met afbeeldingen in de cijfers
  • Zwart witte kaarten met afbeeldingen in de cijfers
  • Gekleurde kaarten zonder afbeeldingen in de cijfers

Ook tof: De letter van de week poster en bewegend leren video’s

Bekijk ook: Bewegen op de getallenlijn