NIEUW! Ontdek de nieuwe Posters voor de Letter van de week

Posters in de klas hebben een magische manier om leren tot leven te brengen en kinderen enthousiast te maken over nieuwe concepten. Een poster kan een ware blikvanger zijn, maar de nieuwe ‘Letter van de Week’ poster gaat nog een stapje verder door interactie en betrokkenheid te stimuleren, vergelijkbaar met de populaire ‘Getal van de Week’ posters.

Samen Invullen voor Maximale Betrokkenheid

Wat deze poster echt onderscheidt, is de mogelijkheid om hem samen met de kinderen in te vullen. In plaats van een statische poster die gewoon aan de muur hangt, kunnen kinderen actief deelnemen aan het proces. Elke week komt er een rij bij en zo maak je samen de poster compleet. Door elke week de nadruk op een letter te leggen en deze samen op te plakken zijn de kinderen veel bewuster bezig met de letters en wat er op de poster staat. Ik raad je dan ook aan om de poster op een hoogte te hangen dat de kinderen er zelf bij kunnen. Je kunt ervoor kiezen om het bijvoorbeeld op of naast de deur van je klas te hangen. Zo zien kinderen meerdere keren op een dag de poster hangen. Daarnaast kunnen kinderen de poster ook aan hun ouders laten zien.

Maak samen jullie eigen poster

Net als bij de ‘Getal van de Week’ poster draait het bij de ‘Letter van de Week’ poster om betrokkenheid en interactief leren. De poster bevat verschillende afbeeldingen die beginnen met de genoemde letter.

Er zijn in totaal vier posters met de volgende letters:

  • Medeklinkers(alleen geen q en y, want daar kon ik geen plaatjes van vinden)
  • Klinkers
  • Tweetekenklanken

Net als bij de ‘Getal van de Week’ poster kunnen de ‘Letter van de Week’ posters geleidelijk aan worden ingevuld, week na week. Dit creëert een gevoel van continuïteit en opbouw in het leren. Kinderen kunnen de posters bekijken, aanwijzen, bespreken en zelfs aan hun ouders laten zien, waardoor het leerproces zich uitbreidt naar buiten het klaslokaal.

Waarom vul je samen de poster met de kinderen?

Wil je enthousiaste kinderen? Download dan de lege versie van de poster en vul de poster samen met de kinderen in. Ook vind je de inhoud voor de vakjes ook in de download. Je drukt deze pagina’s af op stickerpapier en knipt de kaartjes los. Nu kun je elke week samen met de kinderen de stickers opplakken in de vakjes.

Het allermooiste is dat je dan zelf de volgorde van de aangeboden letters kunt bepalen. Door de kinderen actief te betrekken bij het creëren van de poster, worden ze eigenaar van hun leerproces. Elke week zien ze de poster groeien en evolueren, en ze voelen zich trots op hun bijdrage aan dit proces.

Bewegend leren – Letter van de week

De poster sluit perfect aan bij de bewegend leren video’s van de letter van de week. De afbeeldingen uit de video’s komen namelijk terug op de poster. Zo is er al snel veel herkenning en kun je de letter van de week oefenen met mijn bewegend leren video’s. Op mijn speciale bewegend leren YouTube kanaal kun je alle video’s bekijken. Ga daarvoor naar: www.youtube.com/@bewegendleren

In de download vind je de vier posters op A4 en A2 formaat. De lege poster is te downloaden in A2 formaat. Je plakt de poster op A2 formaat aan elkaar met 4 A4 papieren.

Schaf de poster aan of log in als abonnee!

De ‘Letter van de Week’ poster is te koop in mijn webshop. Daarnaast is het ook een onderdeel van het Meester Sander abonnement, waarmee je als leerkracht nog veel meer toegang krijgt tot educatieve materialen. Alle betaalde downloads uit mijn webshop kunnen abonnees onbeperkt downloaden. Ook kijk je als abonnee naar alle bewegend leren video’s zonder reclame en krijg je zelfs meer video’s!

Ga voor alle informatie over het abonnement naar: https://abonnement.meestersander.nl

Schaf de poster hier aan:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.