Op deze pagina vind je een verzameling apps voor kleuters op de iPad, tablet, computer en digibord rond het thema Koningsdag.


TINYTAP SPELLETJES – TABLET, COMPUTER EN DIGIBORD

itunes_512x512-1Tinytap.it is de ideale app. Je kunt je eigen spellen maken en laten spelen door de kinderen in je klas. Voor het thema Koningsdag heb ik dit al voor je gedaan! Klik hieronder op de afbeeldingen en je komt op de juiste website uit. De kinderen kunnen het spel gelijk spelen!

Op Tablets kun je de TinyTap app gratis installeren en op computer en digitaal schoolbord speel je het in de browser en hoef je niks te installeren. Wil je zelf ook een spel maken? Bekijk dan mijn instructiefilmpje!

 

Dit zijn drie rekenspellen over het thema Koningsdag. De kinderen kunnen kiezen uit cijfers herkennen, de begrippen meer en minder en diamanten tellen.

Om het spel klaar te zetten heb ik een QR Code gemaakt naar het spel. Deze kun jij als leerkracht gebruiken om het spel snel klaar te zetten. Je moet dan al wel de app TinyTap hebben geïnstalleerd en zijn ingelogd.

QR_Code_QR_Code_tinstap_koningsspelen.png


Een kroontje voor prinsje Alexander (iBooks app)

https://itunes.apple.com/nl/book/een-kroontje-voor-prinsje/id599979066?mt=11&ign-mpt=uo%3D4 

Digidoener Koningsspelen

De koning wil met de koningsspelen een boodschap uitzenden. De kinderen zijn de ontvanger van deze boodschap. Tijdens deze les gaan de leerlingen ervaren welke verschillende media er zijn en op welke apparaten dit voorbij komt. Ook leren ze de verschillende pictogrammen voor sporten herkennen. Klik op de afbeelding om de les te starten en de handleiding te downloaden.

Digidoener Koningsspelen

https://www.lessonup.com/app/embed/LW6xWhTSfXKg68ZAb