Wil jij aan de slag met het thema kunst in de onderbouw? Dan ben je hier aan het juiste adres voor digitale inspiratie rond dit thema. Ik laat je zien welke ideeën ik heb bij dit thema. Heb jij nog meer ideeën? Reageer dan zeker onderaan deze pagina.

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Maak je eigen Zandtovenaar video

De zandtovenaar is bekend om zijn prachtige tekeningen in zand. Je kunt dit eenvoudig namaken met de kinderen. Pak een lichttafel en zet deze in een donker hoekje. Laat nu kinderen in tweetallen een zandtovenaar video maken. De een filmt met de iPad want de ander tekent in het zand. Ook kan het kind erbij vertellen wat hij tekent. In deze video geeft de zandtovenaar een aantal tips:

Tekenen met Osmo Masterpiece

Met de Osmo kun je spelen voor de iPad met bijvoorbeeld tangram stukken. Wanneer je de basisset van Osmo hebt, dit zijn de houder en het spiegeltje, dan kun je ook de app Masterpiece gebruiken. Met deze app kun je leren tekenen. Ook kun je eenvoudig een foto omzetten in een tekening. Bekijk in deze video hoe dit werkt:

Tekenles op YouTube

Sommige kinderen vinden het lastig om te beginnen met tekenen. Om ze een idee te geven waar ze moeten beginnen kun je ze een instructievideo laten zien. Zo hebben de kinderen een idee over hoe je kunt beginnen met tekenen. Natuurlijk wil je dat de kinderen niet alleen maar tekenen met deze video’s, maar het kan ze wel op weg helpen.

https://kctalent.yurls.net/nl/page/1064984#boxes-container

Toca builders – bouwkunst

Met de app Toca builders kunnen kinderen fantastische bouwwerken maken. Inspireer de kinderen met inspirerende gebouwen en laat ze een digitale versie maken met deze app.

Meer inspiratie:

Stabilo Woody – 3 in 1

De Woody 3 in 1 is een kleurpotlood, waskrijt en aquarelpotlood in één. Er kan zowel op papier en karton worden gekleurd (zelfs op zwart papier!) als op gladde oppervlakken, zoals ramen, kunststof, regenlaarzen, broodtrommels, noem maar op. Met een kwast en water erbij kunnen prachtige kunstwerken worden gemaakt. Kortom: een echte alleskunner!

Wat ouders moeten weten: 
• De Woody kan gemakkelijk van harde (niet poreuze) gladde oppervlakken worden verwijderd, zoals ramen.
• De punt geeft acht keer meer kleur af dan een gewoon kleurpotlood!
• De dikke punt zorgt ervoor dat alles snel is ingekleurd. 
• De vorm van de woody 3 in 1 is perfect voor de kleine kinderhand. 
• De dikke kern is onbreekbaar en kan zelfs de wildste kinderfantasie tot leven laten komen. 
• Verkrijgbaar in 18 kleuren.

De STABILO woody 3 in 1 is verkrijgbaar in de volgende verpakkingen: 

• 18 kleuren + kindvriendelijke slijper.
• 10 kleuren.
• 6 kleuren.