Al 6 jaar gebruik ik instructiefilmpjes in mijn klas. Voor elk thema maak ik weer nieuwe video’s. Dit is veel werk, maar levert mij in de klas ook veel tijd op. Ook vinden kinderen het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn. Ze vroegen vaak om een instructie voor een vliegtuig, een vlieger of een bootje. Dit ging ik dan voor doen of ik zocht een video op YouTube. Toen ontstond het idee voor een instructiemuur. Kinderen kunnen hier zelf met de tablet een instructie uitkiezen en aan de slag gaan. Natuurlijk hebben ze nog wel hulp nodig, maar de video’s geven ze al veel steun.

Instructiemuur inzetten in de kleuterklas

In deze video leg ik uit waarom ik de instructiemuur inzet in mijn klas en leg ik je uit hoe je een QR-code scant:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

De QR-codes op deze instructiemuur sturen de kinderen naar video’s op mijn website. Deze heb ik bewust niet op YouTube gezet, omdat kinderen dan vaak verdwalen in de andere (leuke) filmpjes die erop staan. Ze komen op een eenvoudige pagina uit met een video zonder reclamevideo ervoor.

Wat heb je nodig?

Natuurlijk heb je de instructiemuur nodig. Deze kun je hieronder downloaden. Daarnaast is het handig om een tablet of (oude) telefoon te gebruiken. De kinderen scannen de QR-code met een QR-code app of met de camera app.

Bouwplaten

Voor de instructiemuur Lente heb ik ook gebruik gemaakt van bouwplaten voor de kip, de koe en het varken. Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te downloaden:

Bouwplaat koe

Bouwplaat Kip

Bouwplaat Varken

Tip! Druk de bouwplaten af op stevig A3 papier.

Instructiemuur Lente

Om de instructiemuur te downloaden klik je op de link hieronder:

Bekijk ook zeker de app tips voor het thema Lente:

apps thema lente

Bekijk hier alle instructievideo’s:

instructievideo Tulp 16 vierkantjes vouwen
instructievideo tulp vouwen
instructievideo bloem vouwen
instructievideo Zwaan vouwen
instructievideo Haas vouwen
instructievideo Kip
instructievideo Varken vouwen
instructievideo Koe vouwen