App thema Winter

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube Kanaal


TinyTap – Tablet, computer en digibord

itunes_512x512-1

Tinytap.it is de ideale app. Je kunt je eigen spellen maken en laten spelen door de kinderen in je klas. Voor het thema Winter heb ik dit al voor je gedaan! Klik hieronder op de afbeeldingen en je komt op de juiste website uit. De kinderen kunnen het spel gelijk spelen!

Op Tablets kun je de TinyTap app gratis installeren en op computer en digitaal schoolbord speel je het in de browser en hoef je niks te installeren. Wil je zelf ook een spel maken? Bekijk dan mijn instructiefilmpje!

img_0426

img_0427

img_0456

Download TinyTap hier:

nmdsvp

google-play-badge


Kahoot  thema Winter  – Tablets en digibord

schermafbeelding-2017-01-04-om-20-01-14

Speel samen met de kinderen een Kahoot Quiz. Zorg voor meerdere tablets en een digitaal schoolbord. De kinderen kunnen nu tegen elkaar spelen.
Start de quiz en voer de code in. Iedereen kan nu zijn naam invoeren en kan punten behalen door het juiste antwoord te geven. Klik hieronder op de link om bij het spel Tellen tot 10 in het thema winter te komen.

https://play.kahoot.it/#/k/2b789a53-0308-4f23-b411-59326a784c56

Ben je nog niet bekend met Kahoot? Bekijk dan zeker eens deze uitleg van Juf Marita!

Download Kahoot hier:

nmdsvp

google-play-badge


Quiver & Quiver Mask

Met de app Quiver en Quiver masks kun je heel eenvoudig een kleurplaat tot leven laten komen. Ik heb de kleurplaten die bij dit thema alvast voor je uitgezocht. Print de kleurplaten uit en kleur ze in. Je zult verbaasd staan over het resultaat.

Download de app Quiver:

nmdsvp

google-play-badge

Quiver Masks

nmdsvp

google-play-badge

Kleur de kleurplaat en scannen maar!

Schermafbeelding 2017-12-24 om 11.25.01Schermafbeelding 2017-12-24 om 11.24.54Schermafbeelding 2017-12-24 om 11.24.48


Boet de Beer – Boek + AR App

Boet de beer is een prachtig prentenboek met een gratis augmented reality app voor tablet en smartphone. Een magische ervaring voor jong en oud!

Boet de beer wil niet slapen
Het is winter en Boet de beer kruipt in zijn hol om aan zijn winterslaap te beginnen, net als alle andere beren. Maar hoe hij ook zijn best doet, hij valt maar niet in slaap. Hij heeft ook helemaal geen slaap! En waarom zou hij eigenlijk moeten doen wat alle andere beren doen? Boet is Boet, en hij heeft zijn eigen kijk op hoe een beer de winter doorbrengt.

Prentenboek met app
Aan Boet de beer is een heel bijzondere app verbonden. Als je de prenten scant met een tablet of smartphone word je letterlijk Boets wereld ingetrokken en verandert je omgeving ineens in een winters bos. Daar kun je doorheen wandelen en leuke spelletjes spelen. De app kan gratis worden gedownload in verschillende app stores, maar kan niet worden gebruikt zonder het prentenboek

9200000079270291
Klik op de afbeelding om het boek te kopen

Download de app:

nmdsvp

google-play-badge

 


BONGOBOS  winter – Tablet, computer en digibord

Bongobos is een reeks van 4 apps voor kleuters van 2-5 jaar. GriN realiseerde het educatieve vierluik met inhoudelijke ondersteuning van Uitgeverij Van In. Het resultaat? Een mooie mix van verhaal en spel, leuke diertjes en de seizoenen. Voor eindeloze tabletpret, thuis of in de klas.

nmdsvp

google-play-badge

Wil je deze apps spelen op een Windows tablet of computer dan kun je gewoon de website gebruiken van www.kleuterspel.be daar zijn de spellen gratis te spelen.


Snowday

200x200bb.jpg

Je Sago Mini vrienden zijn ingesneeuwd – en de pret begint nu pas echt! Bereid je voor op een dagje sleeën, sneeuwpop maken, boom versieren en warme chocolademelk (met zoveel marshmallows als je wilt).

Kies een slee en een paar vrienden om mee te rijden – kies je voor een klassieke slede, een gelikte snelle racer, een springerige hot dog of een schattige opblaasbare eenhoorn? Ga steeds sneller als je besneeuwde heuvel af zoeft – vergeet niet naar de Yeti te zwaaien of een flinke hap van de gigantische ijsco te nemen!

nmdsvp

google-play-badge


Zoek en vind: Winter

Schermafbeelding 2017-12-24 om 11.55.35.png

Zoek de zeven diertjes of verstop ze lekker zelf! Uitdagende en verantwoorde App ontwikkeld door logopedisten. In 30 heel verschillende aantrekkelijke tekeningen zijn steeds de zeven diertjes verstopt. Kun jij ze vinden? Er is een makkelijke en een moeilijke variant van elke plaat.

nmdsvp

 


Nijntje in de sneeuw

schermafbeelding-2017-01-04-om-20-06-37

Nijntje in de sneeuw is de 4e nijntje app voor de iPad. Speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters.
De nijntje apps zijn zo opgebouwd dat de allerkleinsten heerlijk kunnen luisteren en kijken, terwijl de grotere kinderen actief mee kunnen doen met het verhaal en de spelletjes.
Ook heb je weer de mogelijkheid om het verhaal met je eigen stem op te nemen. Op die manier kunnen ouders – of iemand anders – op ieder gewenst moment voorlezen. Zelfs als ze er niet zijn!

nmdsvp


De wereld van Nijntje

Schermafbeelding 2017-12-24 om 12.10.10.png

Ga samen met nijntje op ontdekking door haar wereld.
Speel samen. Help haar bij het uitkiezen van kleren, tandenpoetsen en in bad gaan.
Ga naar buiten en beleef plezier in tuin. Speel met snuffie, het schattige hondje. Ga vliegeren. Help nijntje bij het telen van haar eigen fruit en groenten en bak samen een lekkere taart.

nmdsvp

google-play-badge


Marco Polo Weather

Screen-Shot-2014-10-03-at-9.09.44-AM

Bepaal zelf wat voor weer het is en kleed de kinderen daarop aan. Een leuke app om het weer mee te ontdekken. Ook prima te gebruiken wanneer er over een seizoen wordt gewerkt in de kleuterklas.

google-play-badge

nmdsvp


Engels:

Super Simple Songs:


Bekijk ook de apps rond het thema Oud en Nieuw!

app-thema-oud-en-nieuw-01


Top 100 – leerzame apps voor de basisschool

img_2381