Tips van meester Sander

Natuurlijk heb ik ook voor deze thema’s verschillende instructievideo’s en andere tips verzameld. Zo vind je hieronder nieuwe bewegend leren video’s voor het thema winter. Voor de andere thema’s komen deze er nog aan. Heb jij nog suggesties voor video’s die ik moet maken, dan hoor ik het graag.

Wil je meer inspiratie? Volg mij dan zeker op instagram!

Thema winter

Lezen is heel belangrijk en daarom begin ik met een boekentip! Dit boek is ideaal voor jonge kinderen die starten met lezen.

Luisterspel Sneeuwpoppen

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij het thema Winter! De kinderen scannen de QR code en luisteren naar Meester Sander. Ze krijgen opdrachten om twee sneeuwpoppen te maken. Elke sneeuwpop bestaat uit drie ballen, een muts en een sjaal. Met de antwoordkaarten kunnen de kinderen de opdrachten zelf nakijken.

Het luisterspel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Bewegend leren thema winter

Ga aan de slag met bewegend leren in het thema winter. In deze blog heb ik tips voor de onderbouw op een rij gezet.

Beweeghoek Winter

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Er zijn vier verschillende opdrachten:

Cijfers tot 12: De Kinderen horen de cijfers van 1 tot 12 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. De kinderen moeten ook goed kijken of ze moeten springen of bukken.

Woordenschat Winter: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken. Ze krijgen ook opdrachten om hun armen te bewegen.

Rijmen: De kinderen horen een rijmwoord en moeten het woord wat daarop rijmt zo snel mogelijk aantikken.

Raadsels: De kinderen krijgen eenvoudige raadsels over de woorden en de cijfers op de ijskristallen.

De beweeghoek gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Bewegend leren video’s – Thema Winter

Natuurlijk heb ik voor het thema winter ook weer een heleboel bewegend leren filmpjes gemaakt. Heb jij het Meester Sander abonnement, dan kun je de video’s in de online omgeving zonder reclame kijken.

Bewegend leren op de Noord en Zuidpool

Thema Ziekenhuis

Instructiemuur

Ga aan de slag met de instructievideo’s voor het thema Noord en Zuidpool. Je vindt de video’s in de Meester Sander app, op mijn instructieboek of als download:

De instructiemuur gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Downloads

Met de app Quiver en Quiver masks kun je heel eenvoudig een kleurplaat tot leven laten komen. Ik heb de kleurplaten die bij dit thema alvast voor je uitgezocht. Print de kleurplaten uit en kleur ze in. Je zult verbaasd staan over het resultaat.

Kleuren op nummer – winter

Spelletjes

Thema Noord & Zuidpool

Bewegend leren

Instructievideo’s

Spelletjes

Thema Ziekenhuis

Bewegend leren

Instructievideo’s

Gratis app – Playmobil Ziekenhuis