De Kinderboekenweek 2021 heeft als thema Beroepen en daarom heb ik 5 nieuwe instructievideo’s gemaakt die aansluiten bij dit thema. Kinderen kunnen aan de hand van mijn instructievideo’s een bakker, dokter, politieagent, bouwvakker en fotograaf knutselen.

Sinds 2014 jaar gebruik ik instructiefilmpjes in mijn klas. Voor elk thema maak ik weer nieuwe video’s. Dit is veel werk, maar levert mij in de klas ook veel tijd op. Ook vinden kinderen het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn. Ze vroegen vaak om een instructie voor een vliegtuig, een vlieger of een bootje. Dit ging ik dan voor doen of ik zocht een video op YouTube. Toen ontstond het idee voor een instructiemuur. Kinderen kunnen hier zelf met de tablet een instructie uitkiezen en aan de slag gaan. Natuurlijk hebben ze nog wel hulp nodig, maar de video’s geven ze al veel steun.

Thema Beroepen

Het thema beroepen is erg leuk voor kinderen. Hang daarom de instructiemuur in de klas en laat kinderen zelf kiezen welk beroep ze willen knutselen. Ook is het mogelijk om de video’s te gebruiken voor andere beroepen. Laat kinderen de kleding van de dokter gebruiken om een ander beroep te maken met een witte jas. Of geef de fotograaf een ander item in de hand en de kinderen maken iets totaal anders.

Video’s in de Meester Sander app

De video’s staan natuurlijk ook in mijn splinternieuwe app! Met de Meester Sander app heb je 50 verschillende instructievideo’s op je iPad die je direct kunt gebruiken in de klas. Klik hier om de blog te lezen over de app.

Instructiemuur Beroepen

Met de instructiemuur kunnen kinderen met behulp van een tablet een instructie ophalen. De kinderen scannen de QR-code en krijgen mijn instructievideo te zien. De kinderen kunnen zo rustig nog een keer de instructie bekijken en daarna zelf aan de slag gaan. In deze download vind je een grote en een kleine versie van de instructiemuur. Van de kleine versie kun je kaartjes knippen. Deze kaartjes kun je dan bijvoorbeeld lamineren en met een sleutelring bij elkaar houden, ook is het mogelijk om de kaartjes op een tafel bij een taak te plakken. De grote versie kun je ophangen in de klas, zodat kinderen zelf bepalen welke instructie ze ophalen. Je kunt de instructiemuur beroepen direct aanschaffen via mijn webshop of gratis downloaden als abonnee!

De instructiemuur gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Plaats de video’s op het instructieboek

Heb jij het Meester Sander Instructieboek, dan kun je direct aan de slag met de deze video’s. In de online omgeving kun jij de video’s downloaden en op het boek plaatsen. Heb je nog geen instructieboek? Klik hier voor meer informatie over het Meester Sander Instructieboek

Bekijk hieronder alle instructievideo’s op het Meester Sander knutselkanaal

Bakker knutselen met Meester Sander