Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is een klassieker onder de kinderboeken en een prachtig thema voor in de kleuterklas. Daarom heb ik bij dit thema een aantal app tips om te oefenen met het verzorgen van een rups, oefenen met kleuren en vormen en kennis te maken met de Engelse taal.

vlinders en rupsen in de klas

Laat rupsje nooitgenoeg door de klas kruipen met behulp van Augmented reality. In deze video laat ik onder andere de app Rupsje Nooitgenoeg AR zien.

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Mijn Rupsje Nooitgenoeg

In deze app moet jij voor je eigen rups zorgen. Ontdek de wereld van de rups en help hem aan eten, drinken, slaap en speel met de rups. Kinderen kunnen zo hun eigen Rupsje Nooitgenoeg verzorgen. Een erg leuke app voor in de klas tijdens het thema.

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Rupsje Nooitgenoeg – kleuren en vormen

Een erg gave app waarmee kinderen de kleuren en vormen kunnen oefenen. Ook zitten er oefeningen in voor het oefenen met serieren en het maken van tangrams.

Very Hungry Caterpillar – My first Words

Leer kinderen hun eerste engelse woorden met deze prachtige app. In de app blader je door een pop-up boek heen. Elke bladzijde gaat over een ander onderwerp. Een leuke manier om voor het eerst met Engelse woorden in aanraking te komen.

Kleuteruniversiteit

Om helemaal enthousiast aan het thema Rupsje Nooitgenoeg te beginnen kun je bij de Kleuteruniversiteit een compleet project, digibordles of muziekproject kopen.

Schermafbeelding 2016-02-28 om 18.30.58
apps thema lente


%d bloggers liken dit: