vlinders en rupsen in de klas
|

Tip: Bestel nu vlinders en rupsen en verzorg ze in de klas!

Al verschillende keren heb ik met mijn klas genoten van Vlinders en Rupsen in ons lokaal. In de periode maart tot september kun je rupsen, eitjes en poppen bestellen bij de vlinderstichting. Deze ontvang je via de post en kun je daarna samen met de kinderen in de klas verzorgen.

Het onderstaande filmpje heb ik in een van mijn eerste kleuterklassen gemaakt. Op de vroege ochtend kwam ik in de klas en was er getuigen van dat een vlinder uit de pop kroop. Dit was één van mijn eerste YouTube filmpjes, want dit moesten de kinderen en ouders natuurlijk ook zien.

De rupsen en poppen hebben weinig verzorging nodig. Onbespoten kool zijn de rupsen dol op. Eén maal per dag verschoonde ik het keukenpapier en dan konden de rupsen hun gang weer gaan. Wanneer de vlinders uitkomen kun je een bakje suikerwater neerzetten.

Als er een aantal vlinders zijn, kun je deze samen uitzetten. Dit vinden de kinderen geweldig om te zien. Het zijn hun vlinders en misschien blijven de vlinders wel in de buurt van de klas wanneer er genoeg voedsel is.

Wil jij aan de slag met Vlinder en Rupsen in de klas?

Bestel ze dan via de Vlinder Stichting. Hier vind je ook nog veel meer informatie over het verzorgen en een lespakket voor elke bouw. Klik op deze link:

https://www.vlinderstichting.nl/koolwitjes-in-de-klas/koolwitjes-bestellen

Complete handleiding voor het verzorgen van de vlinders vind je hier: http://www.uurnatuur.nl/doc/vlinderlesbrief-nme-achtkarspelen.pdf

Ook zijn er toffe pakketten om andere dieren in de klas te verzorgen. Op de website http://www.mierenboerderij.nl vind je complete pakketten voor mieren, insecten, wandelende takken en vlinders. https://www.mierenboerderij.nl/scholen.html

mieren boerderij

De vlinders en rupsen in de klas passen perfect bij het boek ‘Rupsje Nooitgenoeg’!

apps rupsje nooitgenoeg
apps thema boerderij
apps thema lente
beleef de lente junior

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.