Sinds 4 jaar gebruik ik instructiefilmpjes in mijn klas. Voor elk thema maak ik weer nieuwe video’s. Dit is veel werk, maar levert mij in de klas ook veel tijd op. Ook vinden kinderen het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn. Ze vroegen vaak om een instructie voor een vliegtuig, een vlieger of een bootje. Dit ging ik dan voor doen of ik zocht een video op YouTube. Toen ontstond het idee voor een instructiemuur. Kinderen kunnen hier zelf met de tablet een instructie uitkiezen en aan de slag gaan. Natuurlijk hebben ze nog wel hulp nodig, maar de video’s geven ze al veel steun.

Instructiemuur inzetten in de kleuterklas

In deze video leg ik uit waarom ik de instructiemuur inzet in mijn klas en leg ik je uit hoe je een QR-code scant:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

De QR-codes op deze voertuigen instructiemuur sturen de kinderen naar video’s op mijn website. Deze heb ik bewust niet op YouTube gezet, omdat kinderen dan vaak verdwalen in de andere (leuke) filmpjes die erop staan. Ze komen op een eenvoudige pagina uit met een video zonder reclamevideo ervoor.

Instructiemuur – Boek vouwen en Boekenlegger maken

Klik hier om deze twee QR-codes te downloaden: https://meestersander.nl/wp-content/uploads/2019/07/kinderboekenweek-boek-en-boekenlegger-meestersander.pdf

Wat heb je nodig?

Natuurlijk heb je de instructiemuur nodig. Deze kun je hierboven downloaden. Daarnaast is het handig om een tablet of (oude) telefoon te gebruiken. De kinderen scannen de QR-code met een QR-code app of met de camera app.

Klik op de afbeeldingen om de instructievideo’s te bekijken

boot vouwen
instructievideo vrachtwagen
instructievideo trein
instructievideo bus
instructievideo auto
instructievideo luchtballon
instructievideo raket
instructievideo vliegtuig

Bekijk ook zeker de app tips voor het thema voertuigen

Kinderboekenweek 2019 tips kleuters apps Digibord instructiemuur
apps thema treinen
politie brandweer ambulance apps