Voor Android zijn er een heleboel gratis apps te vinden. Het is echter belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit. Ook let ik er op dat er niet teveel reclames in de apps verborgen zit. Dit is mijn top 10 gratis android apps voor kleuters.

TinyTap app

1. Tinytap

Tinytap is mijn favoriete app. kinderen kunnen er spelletjes in spelen en als ouder/leerkracht kun je zelf spelletjes maken. In deze video leg ik uit hoe dat werkt:

In de afgelopen jaren heb ik voor mijn klas heel veel verschillende spellen gemaakt. Deze spellen kun je allemaal vinden op mijn profiel op de website of in de app van TinyTap.

Klik hier om alle spellen van mij te bekijken: https://www.tinytap.it/community/profile/Sandergordijn/

Download TinyTap:

2. Scratch jr.

Met scratch jr. leren kinderen de basis van het programmeren. Het doel is om een verhaal te programmeren. De mogelijkheden in de app zijn eindeloos. In deze video laat ik je zien hoe de app werkt:

Om de app aan kinderen uit te leggen gebruik ik deze opdrachtkaarten van de website Kinderen leren programmeren: https://kinderenlerenprogrammeren.wordpress.com/zelf-coderen-app-store/scratch-jr/

Download Scratch jr.:

YouTube Kids

3. YouTube Kids

Met YouTube kids kunnen kinderen op een veilige manier naar YouTube video’s kijken. Als ouder of leerkracht bepaal jij wat je kind te zien krijgt. In deze blog leg ik je uit wat je met de app kunt doen:

Download YouTube kids:

4. Bloxels Builder

Bloxels is een app om je eigen game mee te ontwerpen. Dit kan met het bijbehorende bord, maar kan ook gewoon in de app. De kinderen in mijn klas zijn helemaal gek op de spelletjes die gemaakt zijn en vinden het ook erg leuk om hun eigen spel te maken.

Download Bloxels:

5. Quiver Vision

De app Quiver Vision laat kleurplaten tot leven komen. Kies een kleurplaat in de app uit en print deze. Kleur de kleurplaat in en scan de kleurplaat met de app. Door middel van Augmented reality verschijnt er nu een projectie op de kleurplaat. Voor elk thema en seizoen zijn er kleurplaten in de app te vinden.

Download Quiver Vision:

6. De bijbel app voor kinderen

Met de bijbel voor kinderen app heb je een complete kinderbijbel op je tablet staan. De verhalen zijn leuk vormgegeven en kinderen kunnen spelletjes doen en dingen verzamelen. Een toffe manier om kennis te maken met de bijbelverhalen.

Download ‘De bijbel app voor kinderen’:

7. Bookcreator

Maak eenvoudig je eigen digitale boek met Bookcreator. Bookcreator is de ideale app om foto’s, teksten en audio tot een boek te maken. Bekijk in deze video hoe het werkt:

Bookcreator kun je op een android tablet eenvoudig gebruiken in de browser via: https://app.bookcreator.com/

8. Playmobil Ziekenhuis

Download Playmobil Kinderziekenhuis:

Bekijk ook de andere gratis Playmobil apps: https://play.google.com/store/apps/dev?id=7974885382983319843

9. Stopmotion studio

Ik ben gek op stopmotion video’s. Je kunt met deze techniek heel eenvoudig video’s maken. Klik op de foto hieronder om naar mijn blog met uitleg over Stopmotion te gaan.

stopmotion video's maken in de kleuterklas

Download Stopmotion Studio:

10. Lego Apps

Lego heeft een heleboel gratis apps gemaakt. Kinderen vinden deze apps fantastisch. Er is voor ieder kind wel een geschikte Lego app. Zelf ben ik vooral fan van Lego Boost, hiervoor heb je dan wel de bijbehorende Lego set nodig.

Download hier de Lego Apps: https://play.google.com/store/apps/dev?id=5382307214726356149

Top 10 kleuter apps Android betaald
Top 100 leerzame apps voor de basisschool