Augmented Reality Puzzels van Educo – Laat de power puzzels tot leven komen

Puzzelen is leuk, maar het wordt nog leuker met de AR puzzels van Educo. Bij deze puzzels zit namelijk een app waarmee Augmented Reality wordt toegevoegd aan de puzzels. Bekijk hoe het werkt in deze video:

De bestaande Power Puzzels zijn als uitgangspunt genomen en worden verrijkt met een app. De kinderen openen de app en selecteren de puzzel die zij hebben gekozen. Hierna halen zij alle puzzelstukken uit het frame en scannen de afbeelding die op paneel staat. Nu kan het puzzelen starten.

Zodra de puzzel af is pakken de kinderen de tablet en scannen de puzzel nogmaals. Nu verschijnt er op het scherm van de tablet een 3D versie van de puzzel. Alsof er een echte racebaan in de klas staat, waarop de auto’s ook nog voorbij scheuren. Dit is dezelfde techniek als bijvoorbeeld Pokemon Go gebruikt om virtuele objecten toe te voegen aan de werkelijkheid.

Zodra de kinderen dit zien kunnen zij ook een aantal andere opties kiezen. Onder andere een verhaal luisteren over de puzzel, een oefening doen met bijvoorbeeld vormen, een filmpje bekijken over de sport op de puzzel en een schijfoefening.

De kinderen in mijn klas vinden de puzzels opeens een stuk aantrekkelijker om te maken door de toevoeging van Augmented Reality. Het motiveert omdat de kinderen na het maken van de puzzel via de tablet een beloning krijgen. Ook is het super tof dat ze niet alleen leren puzzelen, maar gelijk bezig zijn met woordenschat, rekenbegrippen en schrijfoefeningen.

Als je de puzzels al in de klas hebt kun je gratis vignetten downloaden en in de puzzels plakken.

Meer informatie kun je vinden op: http://www.heutink.nl/info/ar_puzzels


Download de app hier:

iPad: https://itunes.apple.com/nl/app/power-puzzle/id1211743298?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.WildSea.EducoAR

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.