De iPad gebruik ik al jaren in mijn klas. Deze ervaringen wil ik graag met je delen op mijn blog. Hieronder vind je mijn favoriete gratis apps voor de iPad.

TinyTap app

1. Tinytap

Tinytap is mijn favoriete app. kinderen kunnen er spelletjes in spelen en als ouder/leerkracht kun je zelf spelletjes maken. In deze video leg ik uit hoe dat werkt:

In de afgelopen jaren heb ik voor mijn klas heel veel verschillende spellen gemaakt. Deze spellen kun je allemaal vinden op mijn profiel op de website of in de app van TinyTap.

Klik hier om alle spellen van mij te bekijken: https://www.tinytap.it/community/profile/Sandergordijn/

Download TinyTap:

2. Scratch jr.

Met scratch jr. leren kinderen de basis van het programmeren. Het doel is om een verhaal te programmeren. De mogelijkheden in de app zijn eindeloos. In deze video laat ik je zien hoe de app werkt:

Om de app aan kinderen uit te leggen gebruik ik deze opdrachtkaarten van de website Kinderen leren programmeren: https://kinderenlerenprogrammeren.wordpress.com/zelf-coderen-app-store/scratch-jr/

Download Scratch jr:

YouTube Kids

3. YouTube Kids

Met YouTube kids kunnen kinderen op een veilige manier naar YouTube video’s kijken. Als ouder of leerkracht bepaal jij wat je kind te zien krijgt. In deze blog leg ik je uit wat je met de app kunt doen:

Download YouTube Kids:

4. Bloxels builder

Bloxels is een app om je eigen game mee te ontwerpen. Dit kan met het bijbehorende bord, maar kan ook gewoon in de app. De kinderen in mijn klas zijn helemaal gek op de spelletjes die gemaakt zijn en vinden het ook erg leuk om hun eigen spel te maken.

Download Bloxels:

5. Quiver Vision

De app Quiver Vision laat kleurplaten tot leven komen. Kies een kleurplaat in de app uit en print deze. Kleur de kleurplaat in en scan de kleurplaat met de app. Door middel van Augmented reality verschijnt er nu een projectie op de kleurplaat. Voor elk thema en seizoen zijn er kleurplaten in de app te vinden.

Download Quiver Vision:

6. De bijbel app voor kinderen

Met de bijbel voor kinderen app heb je een complete kinderbijbel op je iPad staan. De verhalen zijn leuk vormgegeven en kinderen kunnen spelletjes doen en dingen verzamelen. Een toffe manier om kennis te maken met de bijbelverhalen.

Download ‘De bijbel voor kinderen’:

7. Bookcreator One

Maak eenvoudig je eigen digitale boek met Bookcreator. Bookcreator is de ideale app om foto’s, teksten en audio tot een boek te maken. Bekijk in deze video hoe het werkt:

Download Bookcreator One:

8. Playmobil Ziekenhuis

Download Playmobil kinderziekenhuis:

Bekijk ook de andere gratis Playmobil apps: https://itunes.apple.com/nl/developer/playmobil/id436322060

9. iMotion

Ik ben gek op stopmotion video’s. Je kunt met deze techniek heel eenvoudig video’s maken. Mijn favoriete gratis app hiervoor is iMotion. Klik op de foto hieronder om naar mijn blog met uitleg over Stopmotion te gaan.

Download iMotion:

10. Lego

Lego heeft een heleboel gratis apps gemaakt. Kinderen vinden deze apps fantastisch. Er is voor ieder kind wel een geschikte Lego app. Zelf ben ik vooral fan van Lego Boost, hiervoor heb je dan wel de bijbehorende Lego set nodig.

Download de Lego apps hier: https://itunes.apple.com/nl/developer/lego-system-a-s/id347363505?mt=8

Tip: Kidscover hoes

Wil jij de iPad goed beschermen? Koop dan een hoes van Kidscover. Klik op de afbeelding hieronder om zo’n hoes te bestellen.

Top 10 kleuter apps iPad betaald
Top 100 leerzame apps voor de basisschool