De Kinderboekenweek 2019 heeft als thema Reis mee! Op deze pagina vind je digitale tips die je kunt gebruiken tijdens deze Kinderboekenweek. Het gaat deze Kinderboekenweek over de voertuigen waar mensen mee reizen. Ik heb zoveel mogelijk tips voor je op een rij gezet die gaan over voertuigen in het verkeer, maar natuurlijk ook tips over kinderboeken. Lees dus snel verder voor de beste apps, Digibord tools en andere materialen die je zo kunt gebruiken tijdens de Kinderboekenweek 2019.

In deze video laat ik digitale tips zien rond het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee!

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Instructiemuur thema Voertuigen

Knutselen vind ik fantastisch en daarom heb ik ook voor de Kinderboekenweek een Instructiemuur gemaakt. Klik hier om naar de instructiemuur te gaan.

Apps thema Voertuigen – Onderbouw

Op deze speciale pagina vind je handige apps om te gebruiken bij het thema Reis mee! Voertuigen. Er zijn heel veel leerzame apps te vinden bij dit thema. Klik hier om de apps te bekijken.

Apps thema 112

politie brandweer ambulance apps

Apps thema treinen

apps thema treinen

Apps thema ruimte

https://meestersander.nl/meester-sanders-apps/apps/educatieve-apps-in-de-praktijk/ruimte/

Apps thema Vliegtuigen

https://meestersander.nl/meester-sanders-apps/apps/educatieve-apps-in-de-praktijk/vliegtuigen/

Tips voor het Digibord – thema voertuigen

Digidoeners over voertuigen:

In deze video laat ik zien wat een Digi-Doener is:

Klik op de afbeeldingen hieronder om naar de lessen te gaan.

Tinytap

Tinytap Vliegtuigen

Power Puzzels van Educo

De power puzzels zijn stoere puzzels met voertuigen. Als kinderen de puzzel hebben gemaakt, kan deze gescand worden met de iPad. Daarna krijgen de kinderen de mogelijkheid om spelletjes te spelen of naar een verhaal te luisteren. Bekijk hier mijn review:

Knutseltip! Maak auto’s met deze handige bouwplaten

Klik hier om deze handige bouwplaten te downloaden.

Maak je eigen voertuigen met Foldify

Met de app Foldify maak je eenvoudig voertuigen. Je kiest een figuur uit in de app en kunt deze bewerken. Printen en in elkaar zetten maar. Je kunt natuurlijk ook lege bussen en auto’s printen en door de kinderen laten versieren.

BeeBot mat en voertuigen kaarten

Klik hier om de verkeersmat en kaarten te bestellen

Tips voor de Kinderboekenweek – Extra

Natuurlijk heb ik nog veel meer tips voor je dan alleen maar digitale. Wat dacht je van mijn allereerste project die ik schreef voor de Kleuteruniversiteit: Pim Piloot. Prima in te zetten bij dit thema. Klik op de afbeelding om het project te bekijken.

Wil je een keer iets anders? Check dan zeker het project ‘Het grote dierendorpje’. In dit project maken de kinderen kennis met het dierendorpje en komen ook voertuigen voorbij. Schaap gaat met het vliegtuig naar de zon en als de dieren zich vervelen gaan ze een rondje rijden met de auto. Een erg leuk en veelzijdig project. Klik hier om het te bekijken: https://www.kleuteruniversiteit.nl/winkel/het-grote-dierendorpje/

Kleuteruniversiteit Racespel

Dit spel werkt net even anders dan je denkt en dat maakt het juist zo leuk. Het Kleuteruniversiteit Racespel is ideaal om te gebruiken tijdens de Kinderboekenweek 2019, want het zit vol met voertuigen. Bekijk in deze video de uitleg door juf Sanne en meester Sander:

Bestel het Racespel bij Credu:

Mijn favoriete Kinderboekenweek boeken

Natuurlijk draait de Kinderboekenweek om boeken. Daarom vind je hier mijn tips rond dit thema.

Bekijk ook deze pagina’s: