So doe you that! Engels by the kleuters

Het is natuurlijk fantastisch dat het platform #onderwijs2032 zegt dat alle kinderen Engels moeten leren . Maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog geef ik je een aantal tips waar jij morgen gelijk mee aan de slag kunt gaan!

Super Simple LearningSchermafbeelding 2015-11-25 om 19.02.20

Met Super Simple Learning kan je snel en gemakkelijk Engels geven aan de kleuters. Een geweldige website met erg veel content. Een geweldig Resource Center helpt je met gratis werkbladen, flashcards en spelletjes.
Maar het meest briljante onderdeel zijn de liedjes die je op YouTube kan vinden onder Super Simple Songs. Een aanrader voor elke kleuterklas.  Bijvoorbeeld het filmpje over Pinokkio.

Bekijk de filmpjes op: https://www.youtube.com/supersimplesongs

En bezoek de website op: http://www.supersimplelearning.com

Schermafbeelding 2015-11-25 om 19.02.37  Schermafbeelding 2015-11-25 om 19.02.09

Juf Sanne

DE juf Sanne is helemaal gek op Engels. Zij spreekt elke dag Engels tegen haar eigen kinderen. Zij ziet daar een enorm belang van in. Op Periscope heeft zij al verschillende uitzendingen gemaakt waar je genoeg inspiratie uit kunt halen om gelijk aan de slag te gaan op een hele eenvoudige manier.

http://katch.me/JufSanne

Schermafbeelding 2015-11-26 om 20.28.07

Of bekijk deze Vlogs van Juf Sanne op Youtube:

Schermafbeelding 2015-11-26 om 20.31.20
Kleuteruniversiteit

Op de website van de Kleuteruniversiteit koop je complete projecten waar je gelijk mee aan de slag kunt. Sinds kort zijn er ook twee pakketten beschikbaar voor Engels met Kleuters! Dit zijn echte aanraders. Met deze projecten kun je gelijk aan de slag. Elke dag een paar minuten Engels en de kinderen ontwikkelen zelf routines in het Engels.

Schermafbeelding 2015-11-26 om 20.33.26

Eigen vaardigheden – DuoLingo

Het is als leerkracht belangrijk dat je boven de stof staat. Om aan je Engels te werken is er de gratis app DuoLingo. Door elke dag een paar spelletjes te doen op je telefoon hou jij je vaardigheden op pijl.

http://www.duolingo.com

duolingo

Apps

Er zijn heel veel apps waar je in de klas mee aan de slag kunt. Hieronder staan er twee die je zo kunt inzetten. Denk er ook is aan om een app op een andere taal in te stellen. Hierdoor leren kinderen onbewust ook al erg veel woorden.

Pili Pop – actieve en passieve woordenschat

Deze video gaat over de educatieve app Pili Pop.
Deze app is geschikt voor de iPad en te downloaden in de App Store:
https://itunes.apple.com/nl/app/pili-pop-engels-leren-voor/id886123071?mt=8

TEL DE DIEREN

Deze video gaat over de educatieve app Tel de Dieren.

Deze app is geschikt voor de iPad en te downloaden in de App Store:
https://itunes.apple.com/nl/app/tel-de-dieren!-voor-ipad/id463734654?mt=8

 

Op welke manier geef jij Engels bij de kleuters? 
Laat hieronder een reactie achter!

Eén reactie

  1. Ja, ergens wel opmerkelijk dat platform #onderwijs2032 een deadline eraan verbindt. Wij proberen onze (kleine) kinderen ook spelenderwijs kennis te laten maken met het Engels. We overwegen ook om ze op een gegeven moment op kamp te laten gaan, om beter Engels te leren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.