Urenlang leren met Numbers van @PlayOsmo

Follow my blog with Bloglovin
In de herfstvakantie was het dan eindelijk zover. De nieuwste set van de Osmo kwam binnen.
Deze set heet numbers en bevat zoals je kunt begrijpen cijfers. Daarnaast zijn er ook plaatjes met stippen van 1 t/m 5. Deze tastbare plaatjes zijn gelijk de kracht van de Osmo. Je speelt altijd voor het scherm in plaats van met je vingers op het scherm.

Bestand 21-10-15 15 21 02

Bekijk hier de video over deze app:

De app bestaat uit verschillende levels:

Count
Tel de stippen op en laat de vis ontsnappen. De getallen van 1 t/m 26 moeten worden gevormd met de dobbelsteen symbolen van 1 t/m 5. Zeer uitdagend voor kinderen tot en met 7 jaar.

Add
Optellen met de cijfersymbolen. De getallen 3 t/m 30 moeten worden gemaakt met de cijfers 0 t/m 9. Dit spel is geschikt voor kinderen van 6 t/m 8 jaar.

Connect
Stel met de cijfers van 0 t/m 9 de getallen 20 t/m 135 samen. Het wordt je nog lastiger gemaakt doordat je ook steeds cijfers moet optellen of aftrekken bij deze getallen. Goed voor het getalbegrip en inzicht in de telrij. Ook wordt het optellen en aftrekken over het tiental geoefend. Een goede oefening voor kinderen van 7 t/m 9 jaar.

Multiply
Maak sommen met als antwoord een getal tussen de 16 t/m 81. Je kunt gebruikmaken van keer en plus sommen. Leg je de cijfers tegen elkaar aan dan worden ze vermenigvuldigd, liggen de cijfers los dan worden ze opgeteld. Een leuk uitdagend spel voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Kopen!
Een uitdagende app voor kinderen in de basisschoolleeftijd en een briljante aanvulling voor iedereen die een iPad heeft.
In totaal zijn Merel en ik wel meer dan 3 uur zoet geweest om het hele spel uit te spelen.
Voor kinderen biedt deze app dus genoeg uitdaging met verschillende levels en opdrachten die zij kunnen behalen.

NIEUW

Sinds deze maand kun je ook gebruik maken van je eigen myOsmo profiel. Via de website http://my.playosmo.com kun je makkelijk je profielen beheren en kan iedereen binnen het gezin verder gaan waar hij gebleven was in het spel.

Speciaal voor scholen is er een student sign in. Deze ga ik binnenkort zeker uitproberen op school.

Download de app:

icon-numbers

Wil je meer weten over de andere mogelijkheden en apps van de Osmo basisset?
Klik dan hier om mijn eerdere blog en filmpjes te bekijken.

Bestel de set hier:

Schermafbeelding 2015-10-21 om 15.58.42

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.