Gym in het speellokaal met de basislessen app!

Elke week een gymles geven is een hele uitdaging. Je wilt alle kinderen aan het bewegen krijgen en uitdagen op het eigen niveau. Ik kwam een super gave app tegen die je heel goed kunt gebruiken bij het geven van je gymlessen.

Bekijk mijn videoreview:

Basislessen
De methodes Basislessen in de speelzaal heeft nu een app waarin in tekst en beeld wordt uitgelegd welke les je kunt geven. Misschien ken je de methode al van de basislessen mappen. Deze worden veel gebruikt en zijn beschikbaar voor de hele basisschool. Deze app richt zich echt op de lessen in het speellokaal.

De basislessen gaan ervan uit dat alle kinderen op hun eigen niveau moeten kunnen bewegen. De app gaat uit van 11 basislessen voor kleuters. Elke les is uitgeschreven en de tekst wordt ondersteund met foto’s en filmpjes. Je kunt kiezen voor de tabbladen organisatie, vakken en extra. Het tabblad organisatie kun je goed gebruiken tijdens het klaarzetten van een activiteit. Bij het tabblad vakken vind je de informatie die je nodig hebt om de activiteit in een vak goed aan te bieden. Hier gaat het echt over de inhoud.

De filmpjes zijn een grote meerwaarde. Je ziet precies hoe je de activiteiten klaar kunt zetten, mits je natuurlijk over de materialen beschikt. Daarnaast is het fijn om te zien op welk niveau je de activiteit van de kinderen mag verwachten.

De ondersteunende tekst geeft letterlijk aan hoe je een korte en duidelijk instructie kunt geven. Dit is erg prettig. De regels zijn uitgeschreven en de activiteiten voor minder en juist heel vaardige kinderen worden puntsgewijs opgenoemd.

De app is een complete methode waar je zo mee aan de slag kunt gaan. De app is beschikbaar voor iOS en Android. De apps zijn gemaakt voor een telefoon maar kunnen ook gebruikt worden op een tablet.

iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/alles-in-beweging/id1053039918?mt=8 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hellosunshine.allesinbeweging&hl=nl_NL

Een abonnement kost €65,- voor 5 jaar toegang en €99,95 voor 10 jaar toegang.
Bestellen kan op www.allesinbeweging.net/bestellen

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Alles in Beweging:
http://allesinbeweging.net/nieuws/app-bij-methode-basislessen-de-speelzaal 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.