Unboxing de nieuwe Osmo Pizzaset! Speel met echte materialen en de iPad

Winkeltje spelen is super leuk en leerzaam. Met de nieuwe set van PlayOsmo begin je een eigen pizzeria. Je hebt daarvoor wel de basisset en de nieuwste set nodig met een pizzabodem, ingrediënten voor op de pizza en een kassa met geld.

img_0099

De kracht van de Osmo is dat je niet alleen op je scherm speelt, maar met echte materialen voor het scherm. In de basisset zit een spiegeltje die je op je camera plaatst. Hierdoor kan de iPad zien wat er voor het scherm gebeurt. Klik hier om alle andere Osmo Apps te bekijken.

Je opent een winkel en de klanten komen binnen. De klant geeft aan welke pizza jij moet maken. Hierbij moet je goed opletten en de verschillende onderdelen discrimineren. De kleuters in mijn klas vinden dit erg leuk om te doen. Door de pizza opzij te schuiven komt hij in de oven terecht. Als je de pizzabodem omdraait kan de klant afrekenen. Op het scherm krijg je te zien hoeveel er betaald moet worden en jij moet dan uitrekenen wat het wisselgeld is.

Het uitrekenen van het wisselgeld is best pittig. Gelukkig kan je ook een junior modus kiezen en daarin wordt voorgedaan hoeveel wisselgeld je moet teruggeven. Het geeft wel aan dat het spel niet alleen is in te zetten bij de kleuters. In groep 3 en 4 kun je met de pizzaset erafsommen oefenen. De moeilijkheid van de geldsommen is ook in te stellen.

Bekijk hier mijn unboxing video:

Osmo Pizza

Pluspunten:

  • Werken met echte materialen
  • Oefenen met visuele discriminatie
  • Geld rekenen op een speelse manier
  • Moeilijkheid is eenvoudig aan te passen

Minpunten:

  • Alleen beschikbaar voor de iPad
  • Geen euro biljetten
  • Duur

Wil jij de Osmo aanschaffen? Kijk dan op http://www.playosmo.com

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.