NIEUW: Concreet aan de slag met de tofste materialen voor in de klas – Like2share Concreet

In dit schooljaar neem ik je mee in de wereld van robots, Vr/AR, video, smartphones, fake news en meer. Dit doe ik tijdens de studiedagen van Like2share Concreet. De naam zegt het al: Concreet aan de slag met toffe materialen voor in de klas.

In deze video leg ik uit wat Like2Share Concreet is:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wat is Like2Share CONCREET?

Je investeert één dag en gaat met twee concrete lesideeën naar huis. Concreter kan niet.

Er zijn steeds meer moderne ICT mogelijkheden waarmee leren verrijkt kan worden. Dat gaat van 3D-printing tot virtual reality en van robots tot kunstmatige intelligentie. Als leraar blijf je op de hoogte door vakliteratuur bij te houden, zo nu en dan een congres of beurs te bezoeken en door het volgen van cursussen. Maar het vertalen naar de praktijk blijkt geen sinecure. Want het aanbod is groot en wanneer je de benodigde hardware aanschaft, heb je nog geen lessencyclus. L2S Concreet helpt je hierbij. Op één dag vertaal je jouw enthousiasme naar twee concrete lesideeën waarmee je de volgende dag aan de slag kan.

L2S CONCREET zorgt voor invulling, niet voor aanvulling. Op iedere dag zijn er vier concrete workshops rondom een thema: twee voor het VO en twee voor het PO. Het helpt je om inspiratie en enthousiasme voor ICT in het onderwijs praktisch in te vullen. Een dag ICT Concreet levert je geen extra map op die bovenop je workload komt, maar lost een vraag op waar je al een tijdje mee rondliep. De praktische invulling rondom een specifiek ICT thema.

Vaak zal je om de lessen in de klas uit te voeren ook hardware of software nodig hebben. Neem je deel aan L2S CONCREET, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod, waardoor je tegen een flinke korting de benodigde aanschaf kan doen voor je school. Geen verplichting, maar mooi meegenomen.

Onderwerpen en data
Dit zijn de studiedagen voor het schooljaar 2019-2020. Klik op de links om naar de evenementenpagina’s te gaan.

• 16 september: Robotica
• 7 oktober: Coderen
• 27 januari: Virtual Reality
• 9 maart: Fake News
• 11 mei: Smartphones in de klas
• 15 juni: Video

Kosten
Individuele deelname voor één bijeenkomst kost €350. Neem je een collega mee, dan krijgen jullie samen €100 korting. Je kunt je ook in één keer aanmelden voor alle bijeenkomsten. In dat geval kan je school voor iedere bijeenkomst een deelnemer laten meedoen. Dat hoeft niet iedere keer dezelfde persoon te zijn. Een abonnement voor 6 bijeenkomsten kost €1.750. Een abonnement kan ook voor twee personen worden afgesloten, in dat geval betaal je €3.400 (alle kosten excl. BTW).

Deelname één bijeenkomst:
Kosten individuele deelname per bijeenkomst: €350
Kosten deelname tweetal: €600 (voordeel €100)

Abonnement:
Individuele deelname 6 bijeenkomsten: €1.750 (voordeel €350)
Deelname tweetal 6 bijeenkomsten: €3.400 (voordeel €800)

Klik op de button hier onder om u direct aan te melden voor één of meer bijeenkomsten van Like2Share CONCREET.

Aanmelden Like2Share CONCREET

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.