Werken aan digitale vaardigheden met Basicly.co
|

Implementeer digitale geletterdheid in je onderwijs met het nieuwe platform Basicly.co

Veel scholen gaan aan de slag met digitale vaardigheden. Ze geven les over computational thinking, mediawijsheid, ICT basisvaardigheden en informatievaardigheid. Veel leerkrachten voelen zich echter niet competent om deze lessen te geven. Basicly.co komt nu met een compleet nieuw platform waar zowel leerkrachten als leerlingen digitale vaardigheden kunnen leren.

In deze video laat ik het platform van Basicly.co zien:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Deze blog en video is mede mogelijk gemaakt door basicly.co.

Wat is Basicly?

Basicly zet de leerkracht centraal en doet er alles aan om met goed lesmateriaal de leerkracht te ondersteunen op het vlak van digitale geletterdheid. Het maakt voor basicly niet uit of je er nog niks van snapt of alles weet over digitale apparaten. Op een eenvoudige manieren staan er lessen, een leerlijn, leerpaden en instructievideo’s klaar voor de leerkracht en leerling. De kracht van Basicly is volgens mij dat zowel leerlingen als leerkrachten er mogen leren.

Op de website van Basicly staat het volgende:

Is het dan echt zo belangrijk om digitaal geletterd te zijn? Ja best wel! Het World Economic Forum schat zelfs dat waarschijnlijk zo’n 65% van de leerlingen die vandaag naar de basisschool gaan, later een baan vindt die nu nog niet bestaat. Maar om die leerlingen voor te kunnen bereiden, moeten ook de leerkrachten met digitale geletterdheid aan de slag kunnen.Basicly zorgt er daarom voor dat het ontwikkelen van deze vaardigheden onderdeel wordt van het bestaande onderwijs. Door leerkrachten te helpen om digitale geletterdheid een plek te geven in hun eigen lessen, worden leerlingen digitaal geletterd. Bekijk ons gratis lesmateriaal om een beeld te krijgen van wat er onder digitale geletterdheid valt of maak gratis een account aan.

Hoe kan je Basicly.co inzetten op school?

Als leerkracht en coördinator vind je een complete leerlijn digitale vaardigheden op het platform van Basicly. Je maakt een klas aan kunt eenvoudig leerpaden toewijzen aan je klas. Van het maken van een presentatie tot het bewerken van een video. Het komt allemaal voorbij in een complete les waar leerlingen grotendeels zelfstandig doorheen kunnen. Als je een leerpad hebt toegewezen kunnen leerlingen inloggen en direct aan de slag op hun eigen device.

Ook kun je met Basicly werken aan je eigen vaardigheden als leerkracht. Dit maakt het platform nog krachtiger. In korte video’s en opdrachten leer jij alles over programmeren, ontwerpen en digitale geletterdheid. Je kunt ook als team je verdiepen in de verschillende onderwerpen en via Basicly je voorbereiden op een overleg of vergadering.

Wat kost Basicly.co?

Basicly kent twee varianten: een free en premium account.

Elke leerkracht moet de mogelijkheid hebben om structureel met digitale geletterdheid aan de slag te kunnen gaan. Daarom is Basicly free voor iedereen toegankelijk. Binnen dit abonnement kunnen leerkrachten met gratis lesmateriaal hun eigen digitale vaardigheden verbeteren en die van hun leerlingen.

Om de complete leerlijn digitale geletterdheid te implementeren is Basicly premium beschikbaar. Met dit abonnement krijg je onder andere inzicht in de leerdoelen, kun je individuele leerlingsaccounts maken en nog veel meer. Wil je meer  weten over het premium account of premium voor jullie school aanschaffen?

Je kunt je nu aanmelden en de eerste drie maanden ontvang je gratis een premium account!

Klik hier om direct een account aan te maken!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.