top 5 robots voor de onderbouw
| |

Top 5 robots voor de onderbouw

In de afgelopen jaren heb ik een heleboel robots gebruikt in mijn klas. In deze blog zet ik mijn 5 favoriete robots op een rij voor de onderbouw, groep 1 t/m 3. Via mijn website kun je de meeste robots ook bestellen en kun je er daarna direct mee aan de slag!

5. Ozobot – Programmeren door te tekenen

De Ozobot is een kleine robot die je eenvoudig kunt programmeren door een dikke lijn te tekenen. Het leuke is dat de robot ziet welke kleur de lijn heeft en je de robot ook kunt programmeren met kleurcodes. Tevens zit er een app bij. Een complete set dus om mee aan de slag te gaan. Bekijk de Ozobot in deze video:

4. Botzees – Bouw je eigen robot en programmeren met AR

Botzees is de nieuwste robot in dit overzicht. Met grote blokken, die doen denken aan DUPLO, bouw je je eigen robot. Daarna kun je deze met behulp van de bijbehorende app programmeren. Het bijzondere aan deze app is dat alles de opdrachten zichtbaar zijn met Augmented Reality. Je kijkt dus door de camera van de tablet en ziet de robot opeens in een andere wereld. In deze video laat ik je zien hoe Botzees werkt:

Klik hier om Pai Botzees aan te schaffen bij PMOT.nl

3. Dash en Dot – Eindeloze mogelijkheden

Dash en dot zijn twee vrolijk ogende robots die kinderen helpen om het programmeren onder de knie te krijgen. Dash en Dot zijn in te zetten voor alle leeftijden en werken met verschillende apps. Ook is het mogelijk om Dash muziek te laten maken met de Xylofoon uit het Wonder pack. Voor jonge kinderen zijn de apps Go en Path erg geschikt. Hebben de kinderen de apps uitgespeeld? Dan kun je nog verder gaan met Swift Playgrounds op de iPad. Een echte uitdaging voor jong en oud. Dash en dot zien bewegen? Check dan deze video:

2. Bee-bot & Blue-bot

De meest toegankelijke robots zijn deze twee broers: Bee en Blue-bot. Door de eenvoudige bediening kunnen kinderen al op jonge leeftijd eenvoudig opdrachten geven aan de robots. Mocht budget geen rol spelen, dan raad ik aan om de Blue-bot met tactile reader aan te schaffen. Kinderen kunnen met de tactile reader zien welke programmeercode ze invoeren. De Blue-Bot is ook te programmeren met een app. In deze video leg ik uit hoe je deze robots het best kunt inzetten:

1. Cubetto – Programmeren in combinatie met voorlezen

De Cubetto playlet is een prachtige set om mee te programmeren. Met de grote afstandbediening programmeer je de kubus Cubetto en deze rijdt over een prachtige stoffen mat. De kracht van de cubetto zit hem in de grote afstandsbediening waarop kinderen zien wat ze programmeren en het bijgeleverde verhaal. Je beleeft samen met Cubetto een avontuur en dat is precies het verschil met de andere robots. Ook zijn er uitbreidingen waar ook weer nieuwe verhalen bij horen. Je kunt de Nederlandse verhalen gratis downloaden. Wil jij Cubetto in actie zien? Check dan deze video:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.