Zoek de eieren – Bewegend leren spel voor groep 1, 2 en 3

Eieren zoeken is super leuk! Bij dit spel moeten de kinderen kaartjes zoeken met voorwerpen erop. De voorwerpen hebben te maken met het voorjaar. In de voorwerpen zitten eieren verstopt. De kinderen kunnen de eieren vinden door de kaartjes tegen het licht te houden. Zo ontdekken ze de eieren en noteren ze dat op het antwoordenblad. Een super leuk spel, de kinderen zijn in beweging en je hebt geen chocolade eieren nodig!

Klik op de afbeelding om de uitleg van het spel te bekijken:

De kinderen gaan opzoek naar de paaseieren. Ze zoeken een kaartje met een voorwerp erop. Hier zitten de eieren in verstopt. Als ze een kaart gevonden hebben kunnen ze er met een zaklamp op schijnen. Zodra ze dat doen zien ze de eieren verschijnen. Geen zaklamp? Hou de kaart omhoog en gebruik daglicht om er doorheen te kijken. Geef elk groepje kinderen een klembord met een antwoordenblad. Er zijn verschillende antwoordbladen voor groep 1, 2 en 3. 

Groep 1: Herken het ei. De kinderen trekken een lijn naar het juiste ei.

Groep 2: Tel de eieren. De kinderen tellen de eieren en schrijven of stempelen het juiste aantal.
Gelukt? Dan kunnen de kinderen het juiste antwoord invoeren op mijn website.

Groep 3: Zoek de letters en tel de eieren. De kinderen tellen de eieren en schrijven dit op. Ook zoeken ze de letter en noteren deze ook op het antwoordenblad.
Gelukt? Dan kunnen de kinderen het juiste antwoord invoeren op mijn website.

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Meer tips voor pasen:

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij het thema boerderij en is ook prima te gebruiken rondom pasen! Voor dit spel heb je twee eierdozen nodig. De kinderen krijgen gesproken opdrachten te horen van Meester Sander. Met de antwoordkaarten kunnen de kinderen de opdrachten zelf nakijken. Er zijn vier verschillende luisteropdrachten. De kinderen kunnen oefenen met woordenschat, kleuren, raadsels en rijmen. In elke luisteropdracht oefenen de kinderen ook met de cijfers tot 6 of tot 10. 

Bewegend leren video’s voor het thema pasen. Tel de paaseieren 1 t/m 6 en 7 t/m 12:

Spelletje voor op het Digibord:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.