Een kind uit je klas is heerlijk bezig geweest op de tablet en vertelt trots wat hij heeft gedaan. Jammer dat het alleen niet zichtbaar is voor de leerkracht wat het kind gedaan heeft. 

Daar is nu een oplossing voor! www.brightcenter.nl 

 

Brightcenter heeft met een aantal app bouwers nieuwe versies gemaakt die kinderen in de klas kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen kinderen inloggen in hun eigen account waardoor jij als leerkracht later op je computer precies kunt zien wat de leerlingen gedaan hebben en waar ze wel heel veel pogingen voor nodig hebben gehad. 

 

Ook is het fijn voor het kind dat hij de volgende dag weer verder kan gaan waar hij is gebleven. 

 

Tracy 

Ik heb in mijn klas de app tracy mogen uitprobreren. Deze app leert de kinderen de schrijfletters en is dus al een voorbereiding op groep 3. Ook de cijfers van 1 t/m 10 kunnen geoefend worden. 

In mijn klas waren de kinderen erg enthousiast om aan de slag te gaan met de app. Des te meer ook omdat ik het bright center af en toe aan ze liet zien en ze zelf dus konden meekijken wat hun vorderingen zijn. Vooral de sterke kinderen werden hier enorm door uitgedaagd.  

 

De kracht van Brightcenter is dat je met één device toch alle kinderen kunt bedienen. Zij loggen in en kunnen daarna weer verder gaan waar ze gebleven waren. Dit is voor zowel leerkracht als kind erg fijn.  

 

Brightcenter zit nog in de beta fase en zoekt gebruikers die het tot aan de zomervakantie willen testen. Daarvoor in de plaats wil Brightcenter graag feedback hebben om het concept nog beter te maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.