|

In gesprek met de inspectie van het onderwijs – Aflevering 1: Het nieuwe kader

“Dat moet van de inspectie!” Deze opmerking hoor je waarschijnlijk regelmatig op school voorbij komen, maar is dat ook echt zo? Wat moet er eigenlijk van de inspectie? ‘In gesprek met de Inspectie van het onderwijs’ is een vijfdelige serie podcasts en video’s die Juf Sanne en ik samen hebben gemaakt naar aanleiding van ons bezoek aan De Inspectie van het Onderwijs in Utrecht. Op uitnodiging van twee onderwijsinspecteurs hebben we ze allerlei brandende vragen gesteld waarvan jij het antwoord zeker wilt horen.

In de eerste aflevering maken wij kennis met de inspecteurs en gaan wij in gesprek over het nieuwe kader. Alle bezochte scholen en besturen hebben vanaf 2018 te maken met het nieuwe kader. Wat houdt dat nieuwe kader precies in? Hoe kijkt de inspectie naar je school? En wat verwacht de inspectie van een bestuur? Deze antwoorden en meer kun je verwachten in de eerste aflevering van:  ‘In gesprek met de Inspectie van het onderwijs’.

Bekijk de eerste aflevering op YouTube: 

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video van deze serie.

Luister naar de eerste aflevering als podcast op Soundcloud, Spotify of  via de podcast app van Apple. 


Luister de podcast op Spotify:

Schermafbeelding 2018-11-05 om 08.48.11.png


Luister de podcast via de Podcast app van Apple:

IMG_8454.jpg

In deze serie verschijnen nog 4 afleveringen:
12 november: Toetsen en observeren

Stel een herinnering in op YouTube voor aflevering 2: https://youtu.be/hUIIOxs17jQ
19 november: Werkdruk
26 november: Mythes over de inspectie
3 december: De toekomst van het onderwijs

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.