Drie kleine Biggetjes – Gratis app bij de SmartGame

Een hele leuke SmartGame is: ‘Drie kleine biggetjes’. Het spel is gebaseerd op het bekende verhaal over de wolf en de biggetjes. Er zijn twee verschillende spellen en heel veel verschillende niveaus. Daarnaast zit er ook nog een boekje bij. Natuurlijk gaat dit boekje helemaal over de drie kleine biggetjes. Nog leuker is dat dit verhaal nu als gratis app verkrijgbaar is.

Bestand 21-02-16 14 34 38

Je kunt het spel op twee manieren spelen. Overdag en ‘s nachts. Overdag is het doel om de biggetjes buiten te laten spelen en ‘s nachts moeten ze juist binnen zijn, zodat de wolf ze niet kan pakken. Er zijn in totaal 48 verschillende opdracht kaarten.

In de doos zit ook een leuk extraatje. Een boekje met het verhaal van de drie kleine biggetjes. Bij het verhaal staat geen tekst. De kinderen worden uitgedaagd om zelf het verhaal te vertellen. Als jij een tablet tot je beschikking hebt, kan je gratis het verhaal als app downloaden.

De app bestaat uit het prachtige boekje. De illustraties worden ondersteund met geluid. Kinderen kunnen nog steeds zelf het verhaal erbij vertellen. De kracht zit erin dat kinderen hun verbeelding kunnen laten spreken. De platen nodigen hier ook zeker toe uit.

De app is prima in te zetten bij het thema de boerderij of sprookjes. Je kunt dan met de kinderen werken aan het doel mondelinge taalvaardigheid en het vertellen van een verhaal. Laat de kinderen door de app heen bladeren en het verhaal vertellen. Stel verdiepende vragen en laat de kinderen een nieuw begin of einde verzinnen.

Bekijk de app in deze video:

Download in de Play Store:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartGames.ThreeLittlePiggies

Download in de App Store:
https://itunes.apple.com/app/three-little-piggies-illustrative/id1058303622?mt=8

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.