IMG_4070

Al verschillende keren heb ik met mijn klas genoten van Vlinders en Rupsen in ons lokaal. In de periode maart tot september kun je rupsen, eitjes en poppen bestellen bij de vlinderstichting. Deze ontvang je via de post en kun je daarna samen met de kinderen in de klas verzorgen.

Het onderstaande filmpje is alweer 5 jaar oud. Op de vroege ochtend kwam ik in de klas en was er getuigen van dat een vlinder uit de pop kroop. Dit was één van mijn eerste YouTube filmpjes, want dit moesten de kinderen en ouders natuurlijk ook zien.

De rupsen en poppen hebben weinig verzorging nodig. Onbespoten kool zijn de rupsen dol op. Eén maal per dag verschoonde ik het keukenpapier en dan konden de rupsen hun gang weer gaan. Wanneer de vlinders uitkomen kun je een bakje suikerwater neerzetten.

Als er een aantal vlinders zijn, kun je deze samen uitzetten. Dit vinden de kinderen geweldig om te zien. Het zijn hun vlinders en misschien kun je ze wel blijven bekijken wanneer er genoeg voedsel voor ze in de buurt is.

Wil jij aan de slag met Vlinder en Rupsen in de klas? Bestel ze dan via de Vlinder Stichting. Hier vind je ook nog veel meer informatie over het verzorgen en een lespakket voor elke bouw. http://www.vlinderindeklas.nl/index.php?id=232

Nog een digitale tip: Op de website van Vlinder in de Klas hebben ze ook een leuk spel voor op het digitale schoolbord:

Schermafbeelding 2016-03-31 om 18.04.54.png

http://www.vlinderindeklas.nl/spelletje.php

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.