|

Maak een digitaal spel voor je klas met Tinytap

Er zijn heel veel verschillende leerzame apps, maar hoe leuk is het dat kinderen nu een spelletje krijgen van hun eigen leerkracht. Met de app Tinytap kun je spelletjes maken voor je klas. Uiteraard is het ook mogelijk om spellen te delen die al gemaakt zijn door andere leerkrachten. In deze blog laat ik je zien wat je allemaal kunt met Tinytap.

In deze video leg ik uit hoe Tinytap werkt

Stap 1: Download Tinytap op een tablet

Om een eigen spel te maken heb je de app nodig (je kunt nu sinds kort ook in de Chrome browser een spel maken via de TinyTap website, maar hier heb ik nog geen ervaring mee). Deze is zowel voor Android als de iPad beschikbaar. De spelletjes kunnen wel op ieder apparaat gespeeld worden, dus ook telefoons, computers en digiborden.

Download TinyTap voor iPad: https://apps.apple.com/us/app/tinytap-kids-learning-games/id493868874

Download TinyTap voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=tinytap.kids.learning.games&hl=nl

Stap 2: Maak een leerkracht account aan

Maak een account aan als leerkracht met je e-mailadres.

Stap 3: Bekijk spellen van andere leerkrachten

Je kunt daarna direct spelletjes spelen die door andere leerkrachten zijn gemaakt. De spellen kun je rangschikken op leeftijd en taal. Speel een aantal spellen om te zien wat er mogelijk is.

Stap 4: Maak je eigen spel

Je kunt nu je eigen spel gaan maken in de app. Natuurlijk is het belangrijk dat je bedenkt welk thema en welk doel het spel heeft. Afbeeldingen kun je zowel vinden in de app als op internet. Ook kun je je eigen foto’s invoegen. Je mag geen foto’s van boeken invoegen! In de video laat ik zien hoe je eenvoudig een eigen spel maakt:

In onderstaande video leg ik uit waar je gratis stockafbeeldingen kunt vinden:

Stap 5: Deel het spel met je leerlingen

Zodra het spel klaar is kun je het spel delen met kinderen.

Ik wil het spel over vliegtuigen delen, dan kopieer ik de link naar het spel.

Delen via een link: Ga naar de website http://www.tinytap.it en log in. Je kunt nu naar je spel gaan en deze delen via de link die bovenin het scherm staat. Zodra leerlingen op de link klikken kunnen zij het spel gaan spelen.

Delen via leerling accounts: Met een pro-account is het ook mogelijk om accounts aan te maken voor de leerlingen. Dit doe je eenvoudig op de website van Tinytap.

Let op! De meeste scholen zullen geen verwerkingsovereenkomst hebben voor de AVG. Je kunt er dan voor kiezen om anonieme accounts aan te maken en deze te delen met kinderen. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Ik geef hier alleen aan dat het mogelijk is.

Tips voor spellen van andere leerkrachten

Natuurlijk kun je ook mijn spellen gebruiken. Klik op de afbeeldingen om al mijn spellen te zien.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.