| | |

Educatieve lessen voor thuis – HP Print Play Learn

Yeah! Alle scholen zijn weer open. Wat fijn om weer volle klassen te zien. De afgelopen periode zaten kinderen verplicht thuis en kregen les van hun ouders. Maar ook nu kinderen weer naar school gaan kunnen ze door middel van educatieve opdrachten al spelend dingen opsteken. Voor het platform HP Print Play Learn heb ik samen met een striptekenaar en juf Kort hele gave leerzame opdrachten gemaakt. 

Deze blog is in samenwerking met HP gemaakt. 

In de afgelopen periode heb ik heel veel opdrachten voor thuis gemaakt. Van video’s voor bewegend leren tot leuke spelletjes. De afgelopen weken hebben juf Kort, striptekenaar Gerben Valkema en ik hele toffe opdrachten bedacht voor kleuters. De opdrachten stimuleren het spelend leren op en rond het huis. In totaal zijn er 10 gratis printables te vinden op het nieuwe platform HP Print Play Learn

Leerdoelen voor kleuters

De opdrachten sluiten aan bij de leerdoelen in de kleuterklas en zo kunnen kinderen thuis leuke en leerzame oefeningen doen. Kinderen hebben niet door dat ze aan het leren zijn met deze opdrachten. Wat dacht je van het maken van een letterzee. Kinderen zoeken de letters van de eigen naam op in kranten en tijdschriften, knippen deze uit en plakken ze op het piratenschip en in de zee. 

Tien gratis printables voor kleuters

De tien gratis printables voor thuis hebben ieder een ander onderwerp en leerdoel. Het figuurtje Kik is bekend uit de boeken van Gerben Valkema en beleefd samen met de kinderen verschillende opdrachten. Zo zijn er opdrachten om te rekenen in huis, kan je een drakenhappertje maken, knutselen de kinderen een kooitje voor Kik en gaat Kik mee op een schaar van de kinderen. Een feestje om zo te mogen leren. 

Klik hier om direct naar het nieuwe platform HP Print Play Learn Vink bij Creator het vakje van Juf Kort, meester Sander en Gerben Valkema aan en dan vind je daar tien gratis printables! Heel veel plezier en ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.