| |

Buiten programmeren met de Rugged Robot – Review

De bee-bot heeft een grote broer gekregen. De Rugged robot. Deze stoere robot neem je mee naar buiten en kun je eenvoudig inzetten tijdens je buitenles. Laat de kinderen de robot programmeren op verschillende manieren. In deze blog lees je mijn ervaringen en kun je de robot winnen!

In deze video zie de Rugged Robot in actie! Dus neem snel een kijkje:

Dit is de Rugged Robot

De Rugged robot is een stoere robot met vier grote wielen. Aan de voorkant zie je een gezicht en bovenop vind je verschillende knoppen. Met deze knoppen kun je de Rugged robot programmeren. Het is echt een luxe robot met verschillende mogelijkheden. De robot heeft Bluetooth en kan daardoor ook op afstand geprogrammeerd worden.

Let op! De camera op de Rugged robot kun je los aanschaffen.

Verschillen met de Bee-bot
De robot doet erg denken aan de Bee-bot en maakt ook dezelfde geluiden. Het programmeren werkt net zo eenvoudig als met de blue-bot en bee-bot. Het verschil is dat de bochten 45 graden zijn. Je kunt natuurlijk twee keer klikken voor een bocht van 90 graden.

Ook zitten er nog twee extra knoppen op. Met de ene knop kun je de snelheid bepalen. Er zijn drie standen. Hierdoor kan de Rugged Robot over het plein of door de zandbak racen.

De tweede knop activeert de sensor aan de voorkant van de robot. Hierdoor kan hij automatisch om obstakels heen rijden. Een hele toffe toevoeging.

De afstand die de robot aflegt bij een stap vooruit is 20 cm. Dit is 5 cm verder dan de bee-bot en blue-bot.

Zo programmeer je de Rugged robot

Je kunt de Rugged robot eenvoudig programmeren met de knoppen op de bovenkant, maar net zo eenvoudig met de bijbehorende gratis app. In de app heb je drie verschillende niveaus die oplopen in moeilijkheid. Helaas zitten er geen uitdagende opdrachten of levels in. Wel is het mogelijk om een set acties te herhalen. Dit geeft een toffe extra uitdaging.

De tactile reader die je misschien kent van de Blue-bot werkt ook met deze robot. Het mooie hiervan is dat kinderen echt zien wat ze aan het programmeren zijn en dat het fysieke materialen zijn.

De Rugged Robot is ideaal voor je buitenles

De robot rijdt eenvoudig over verschillende soorten ondergronden en kan tegen een stootje. De dikke banden nemen eenvoudig hobbels in de weg of rijden door een kuil. Wat een plezier hadden de kinderen met het laten rijden van de robot door de zandbak. Eigenlijk was er geen instructie nodig.

De Rugged robot inzetten in je les

Deze robot is echt een toevoeging aan het bestaande aanbod. Je neemt de robot mee naar buiten en kunt gaan programmeren. De eerste les laat je kinderen dit ontdekken, maar in de volgende lessen zijn er heel veel uitdagingen mogelijk. Je gebruikt geen mat, maar het schoolplein. Kinderen gaan proberen om de robot naar een hoek te laten rijden of maken samen een parcours. Hierdoor kun je het eenvoudig integreren in het spel of bij je thema. Neem karton en maak er poortjes van, bouw een schans of graaf een parcours in de zandbak. Het kan allemaal.

Inspiratie om de Rugged Robot te gebruiken

Op de website van de Rekenwinkel kun je een download vinden om aan de slag te gaan met de Rugged Robot. In dit document vind je handige tips.

Actiecamera

Je kunt met een eenvoudig tussenstukje ook deze actiecamera van tts op de robot plaatsen. Zo kunnen kinderen hun acties filmen.

Pak je voordeel

Je kunt de Rugged Robot nu aanschaffen met 10% korting bij De Rekenwinkel! Gebruik de kortingscode Meestersander. Deze actie is geldig tot 5 december 2020.

Winactie!

De komende twee weken kun je meedoen aan een winactie! Wil jij deze robot winnen? Vul dan het formulier in.

Werkt de knop niet? Klik dan op deze link: https://mailchi.mp/derekenwinkel/ruggedrobot

Deze blog, video en winactie zijn in samenwerking met tts en De Rekenwinkel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.