Aliexpress onderwijs

Test: AliExpress aankopen voor in de klas

Aliexpress is erg populair, ook onder leerkrachten. Steeds vaker zag ik leerkrachten op social media die materialen bestellen voor hun klas. Om te kijken of dit echt wat is heb ik het voor jullie getest. Mijn vooroordelen daarbij zijn duidelijk: het duurt lang, je weet nooit zeker of je het zult ontvangen en de materialen zijn misschien onveilig en de arbeidsomstandigheden in de landen zijn vaak slecht.

In deze video check je mijn ervaringen:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Dit zijn de materialen die ik binnen twee weken heb ontvangen en die ik laat zien in de video:

Klik op de afbeeldingen om ze te bekijken op AliEpress!

Met kopertape kun je een circuit maken. In de video gebruik ik de voorbeelden van Skillsdojo: https://www.skillsdojo.nl/papieren-circuits/

Dit zie je niet in de video en had dus een langere levertijd dan 2 weken:

Lees ook deze blogs over AliExpress:

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/tips-voor-het-kopen-bij-chinese-webwinkels

https://www.nu.nl/geldzaken/5907906/koopjes-op-aliexpress-doen-of-niet.html

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Wat een nuttige toevoeging kan zijn, is om de beoordelingen van klanten te bekijken op Ali Express. Hieruit kan je vaak opmaken of het aangeboden product goed gewaardeerd is. Ook kunnen klanten hun foto’s plaatsen, zodat je kan zien hoe het er in het echt uitziet.

  2. Kan je een nota krijgen van wat je bestelt bij Ali? Ik mag mijn bonnen inleveren maar weet niet zeker hoe je die kan krijgen bij Ali, een bankafschrift is namelijk niet voldoende…

    1. Hoi Anita, in je aliexpress account heb je wel overzicht van je bestellingen en kun je per bestelling een bevestiging vinden met je naam erbij en het bedrag. Hier zou je een printscreen van kunnen maken:) maar ik kan zo geen officiële factuur vinden.

  3. Dobble is er ook volop verkrijgbaar voor nog geen 4 euro. Ik heb 3 verschillende spellen gekocht. Verder een aantal knutselmaterialen, denk aan pompoms, klittenband ( handig voor het Ikea rad).
    En een pluche hond die heel erg lijkt op de politiehond van agent en boef. Verkleedkleren zijn ook goed.

  4. Ik bestelde dit jaar enkele spullen voor in mijn keukentje (kleuters). Ik merkte dat de foto’s soms wel bedriegen in grootte. Er stonden geen afmetingen bij vermeld. Ik kreeg nl mooi versierde donuts van 2 cm!! Maar ook evengoed heel mooie cupcakes en taartpunten die perfect van maar zijn. Dus soms is het gokwerk. Maar mijn kleuters vinden die super-mini donuts ook de max hoor!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.