Boerderij van Karton – Tip voor het thema Lente

Haal de lente de klas is met deze boerderij van karton! Samen met KarTent heb ik een boerderij voor in de klas ontworpen. Vorige week liet ik deze boerderij al aan mijn collega’s zien en die waren gelijk super enthousiast! In deze blog vertel ik je er meer over en vind je een kortingscode voor scholen!

In deze video zet ik de boerderij in elkaar!

Wat zit er in de doos?

  • Kartonnen Boerderij inclusief hekjes en boom
  • Trekker
  • Verschillende dieren: Koe, schaap, geit, kip

Kleed je themahoek aan met deze kartonnen boerderij

Bij ieder thema verbouw ik de themahoek! Vaak gebruik ik karton om samen met de kinderen er iets tofs van te maken. Afgelopen najaar kwam ik het bedrijf KarTent tegen en zij maken fantastische dingen met karton! Daarom zijn wij samen gaan kijken wat een verrijking is voor in de klas. Voor het thema lente hebben wij daarom een boerderij ontworpen. De Boerderij komt in een grote doos binnen en kun je daarna samen met de kinderen in elkaar zetten. Maak er gelijk een woordenschatles van door samen te ontdekken wat er allemaal in de doos zit!

Nog leuker wordt het wanneer de kinderen de boerderij verder af maken door alles te schilderen. Leg er wat stro in en laat kinderen ook zelf nog van alles maken van karton voor de boerderij. Vraag ouders of zij nog een overall of andere boeren kleren hebben liggen.

Tip! De boerderij is natuurlijk ook leuk in de hal van een school als aankleiding bij dit thema!

Met de kortingscode Meestersander krijgen scholen 20% op de boerderij! 

Schaf de boerderij direct aan via KarTent: https://shop.kartent.com/nl/boerderij.html

De voordelen van de boerderij: 

  • Spelenderwijs leren! 
  • Stimuleert creativiteit door mogelijkheden tot schilderen
  • Karton is een duurzaam materiaal dat gerecycled kan worden.

De boerderij van KarTent bestaat uit verschillende elementen die gebruikt kunnen worden tijdens de les. Zo zijn er verschillende dieren verkrijgbaar en worden meerdere onderdelen van de boerderij belicht, zoals de wei, de stal en de appelboom. Dit biedt kinderen de kans om met de elementen waarover tijdens de les verteld wordt fysiek aan de slag te gaan.

De producten zijn gemaakt van kartonsoort met gerecyclede vezels, en kan na afloop gewoon bij het oud papier. Daarmee is deze set niet alleen leerzaam, maar ook duurzaam!

Over KarTent

KarTent is een Amsterdamse start-up, sinds 2015 actief, met verduurzaming van festivalcampings door verkoop van een tent van gerecycled karton, ‘de KarTent’. Begonnen met de verkoop van kartonnen (tweepersoons) festivaltenten om een duurzaam alternatief te bieden voor de goedkope plastic tentjes die iedereen na (eenmalig) gebruik op het festivalterrein achterliet. De KarTenten werden na afloop van de festivals ingezameld en opnieuw gerecycled tot nieuw karton. Vanaf 2019 verwerkt KarTent de gebruikte KarTenten ook tot nieuwe producten. De laatste jaren is de start-up hard gegroeid en in 2020 zouden er KarTenten op meer dan 200 festivals in heel Europa staan. De kartonnen festivaltent is hét voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met karton. Zo geeft KarTent een nieuwe betekenis aan materiaal dat anders papierafval zou zijn. Voor meer informatie: www.kartent.com

Heb je de andere kartonnen producten al gezien? Super leuk om met de kids in elkaar te zetten en vervolgens helemaal te versieren. Gebruik ook (duurzame) vingerverf, krijt of glitters. Aan creativiteit geen limiet! 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.