Het logeerboek van Flip op klasbord

Elke leerkracht is wel bekend met de logeerknuffel. In mijn klas is dat Flip de Beer. Elk weekend gaat deze knuffel met een ander kind mee en op maandagochtend mag het kind op mijn stoel zitten om te vertellen wat ze samen beleefd hebben.

IMG_7725

De eerste jaren zat er in de koffer van Flip ook een plakboek. Hierin schreven de ouders een verhaal, plakten foto’s van de belevenissen van Flip en het kind maakte er een tekening bij. Het boek nodigde uit tot creativiteit van de ouders om de pagina’s zo mooi mogelijk op te maken.

Met behulp van de beer houden de kinderen een korte presentatie op mijn stoel. Ze spreken voor de hele groep, staan in de belangstelling en gebruiken van thuis komen aan bod. Ook komen ze in aanraking met geschreven taal, dit valt onder de ontluikende geletterdheid. Kinderen leren dat de belevenissen van Flip de beer thuis worden opgeschreven en op school weer worden voorgelezen.

Het maken van het plakboek bleek in de praktijk nog wel eens een uitdaging. De inkt van de printer was op, het verhaal nog niet geschreven waardoor het kind op maandagochtend niet kon laten zien wat hij beleefd had met Flip.

Op zoek naar een oplossing voor dit probleem kwam ik terecht bij Klasbord. Vanaf dit jaar gebruik ik deze app om bij te houden wat Flip de beer allemaal beleefd.

Klasbord is een volledig gratis en besloten platform waarop je berichten kunt delen met de ouders uit je klas. Klasbord heeft apps voor Apple, Android en Windows. Ook kan je online inloggen in elke browser die je maar wilt.

image

De online versie van Klasbord

De ouders hebben een inlogcode gekregen en kunnen op hun telefoon, tablet of computer inloggen. Op het moment dat ze Flip de Beer in huis hebben zorg ik ervoor dat ze ook berichten kunnen toevoegen op ons Klasbord.
Op maandagochtend zet ik Klasbord open op het digitale schoolbord en de foto’s zijn levensgroot te zien voor alle kinderen.

Ik merk dat het ouders veel gemak biedt om digitale content aan te leveren en er een verhaaltje bij te typen, dan het boek wat ik de afgelopen jaren gebruikte. Ook kan het kind nog steeds een tekening maken, ouders zetten deze op de foto en plaatsen deze bij het verhaal.

Het leuke is dat kinderen nu thuis ook elk moment het ‘Flip de beer klasboek’ op hun tablet of computer kunnen inkijken en niet alleen wanneer Flip bij hun thuis is.

Dus mocht je op zoek zijn naar een alternatief voor het plakboek dan raad ik je van harte klasbord aan. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

image

Eenmaal ingelogd kom je in een tijdlijn terecht van de klas.

image

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.