Bovenbouw: Maak je eigen website met de CodeQube Light – HTML en CSS

Programmeren staat steeds vaker op het lesprogramma van de basisschool en steeds meer kinderen willen echt leren programmeren. Met de Code Qube is dit een fluitje van een cent en worden kinderen vanaf 8 jaar helemaal klaar gestoomd om hun eigen website te bouwen. Sinds kort is er de CodeQube light waarmee kinderen thuis en op school aan de slag kunnen gaan. In een grote speldoos komt deze toffe qube waarmee kinderen zelf leren programmeren in html en css. Een uitdaging voor alle leeftijden.

Bekijk hier onze video review:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

Wat is de Code Qube?

De Code Qube is een 6 hoekige qube waar je met behulp van een tablet leert programmeren. De tablet hangt aan de codeqube en kinderen schrijven de code fysiek op de qube met magneten en stiften. De meeste apps en website maken gebruik van pijltjes en kant en klare brokken code. Bij de codeqube is dit andere koek, je gaat aan de slag met HTML en CSS. Aan het eind van de 5 bijgeleverde lessen heb jij je eigen website gemaakt. In de bovenbouw van onze school zijn de kinderen ook aan de slag gegaan en dit was een groot succes. Lees hier onze ervaringen: http://onderwijs.tools/?p=881

Kinderen programmeren hun eigen website met de Code Qube

Code Qube Light

Sinds 2017 is er ook de Code Qube Light. Deze mocht ik uitproberen van de twee enthousiaste dames die de Code Qube hebben bedacht als afstudeerproject en er ondertussen hun werk van hebben gemaakt. Met de Code Qube light kun je zowel thuis als op school aan de slag. Je leert programmeren met HTML Henk en CSS Sara.

Wat zit er in de doos?

  • De Codeqube light
  • Een accessoiresset inclusief 4 stiften en CSS en HTML stickers
  • Een handleiding
  • Zelf toevoegen: een tablet en een wifiverbinding

IMG_0644.jpg

Mijn ervaringen met het project

Van het klassikale project werd ik al heel erg blij en over deze light versie kan ik ook alleen maar positief zijn. Kinderen vinden het fantastisch om met een echte programmeertaal aan de slag te gaan en ook als volwassenen kun je nog genoeg opsteken van dit spel wanneer je nog geen ervaring hebt met programmeren.

IMG_0649

Met de light versie is het veel eenvoudiger geworden om het project zelf op school uit te voeren. Je zet de Cube in een kwartier in elkaar en kunt eenvoudig de tablets van de school gebruiken. De Qube is te beschrijven met whiteboard stiften en tot mijn verbazing kon je de stickers ook nog hergebruiken.

In duidelijke en gestructureerde lessen wordt de basis van html en css uitgelegd. Dit geeft kinderen een hele andere kijk op websites. Ze leren stap voor stap welke html codes je standaard moet gebruiken en wat de css met de vormgeving van de website te maken heeft.

IMG_0650

Tip: Haal wel even zelf de stickers van het stickervel af, zodat de stickers heel blijven. Ook zit de tablet heel erg los aan de Code Qube. Gelukkig is daar een oplossing voor in de maak: een houder die je kunt 3d printen.

IMG_0652

Kosten

code-qube-light-overview-1.jpgBestel de CodeQube light voor € 149,95 in de webshop https://www.codeqube.nl/code-qube-light/

Een licentie kost € 1,- per maand/kind.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.