app our feelings

Vandaag Gratis App: Our Feelings – Bespreek gevoelens met kinderen

Myfirstapps maakt prachtige apps voor de onderbouw. In deze video en blog vertel de app ‘Our Feelings’. Een app om in gesprek te gaan over emoties van kinderen.

In deze video laat ik zien hoe de app ‘Our Feelings’ werkt:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Beschrijving van de app uit de App Store:

Gevoelens – voelen is leven. Elk levensgebeurtenis brengt gevoelens met zich mee. We leren en ontwikkelen onze emotionele wereld en het begrip van gevoelens door interactie met anderen. Allereerst met onze eerstelijnszorgverleners, en geleidelijk aan met anderen. Van baarmoeder tot graf, het is een levenslang proces van ontwikkeling en verandering. 

Herkenning en begrip voelen is een belangrijke bouwsteen van de wereld van emoties. Voor de meeste mensen is het herkennen in zichzelf en anderen een natuurlijk, geleidelijk proces, dat zich ontwikkelt door interactie met anderen. Voor sommigen brengt dit proces echter problemen met zich mee en vereist daarom speciale interventie en dagelijkse training. 

‘Onze gevoelens’ is een spel dat precies dat aanpakt. Het is een instrument dat helpt om sociaal emotioneel leren te ontwikkelen. Het bevat 108 scènes die elke dag sociaal emotionele situaties voorstellen. Het stelt het kind in staat om gevoelsherkenning en de juiste gedragsreactie op elke situatie te leren. Zo maakt dit hulpmiddel het mogelijk om geleidelijk cognitief te trainen en te leren van onze altijd zo gecompliceerde wereld van gevoelens en emoties. 

Zoals eerder gezegd, de emotionele wereld ontwikkelt zich door interacties, ook dit spel moet worden gespeeld in interactie met anderen, namelijk met een verzorger, een leraar of therapeut. De scènes triggeren tot discussie en leren met het kind. 

Het spel bevat een volgscherm met een samenvatting van de reacties van het kind, dat helpt bij het focussen van verdere werkdoelen. 

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is in het bijzonder geschikt voor kinderen die speciale Leren en hulp nodig hebben in communicatie, sociaal en emotioneel leren.

Hoe te spelen:

Het spel bevat 108 scènes met 9 basis emoties: geluk, verdriet, woede, angst, verrassing, afschuw, liefde, opwinding en verlegenheid. De scènes verschijnen willekeurig of naar keuze in het instellingenscherm.

Elke scène bevat 4 hoofdvragen:

  • Wat zie je in de afbeelding?
  • Wat denk je dat hij/zij voelt?
  • Wat doet de scène voelen?
  • Wat denkt u dat er gedaan kan worden?

Voor drie daarvan zijn de antwoorden van het kind vereist. De antwoorden worden afgeschilderd als emotionele pictogrammen, gerangschikt in een rij aan de onderkant van het scherm te kiezen en gesleept naar de scène. Voor elke scène kiest het kind één prominente emotie (er is natuurlijk meer dan één passend antwoord).

De antwoorden van het kind worden voortdurend samengevat en kunnen daarom door de volwassene worden gevolgd en geanalyseerd. Het volgscherm kan op elk gewenst moment worden gereset.

Download de app Our Feelings

(gratis op donderdag 9 januari 2020)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.