kobi app
|

KOBI helpt kinderen met lezen – educatieve app

Een iPad kan kinderen goed helpen om vaardigheden te leren. De app KOBI helpt kinderen met lezen. Met de app scan je eenvoudig een boek en kun je deze in het gewenste lettertype lezen op het scherm. In deze blog en video kom je erachter wat je nog meer kunt met KOBI.

In deze video laat ik de Kobi App zien:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Kinderen met leesproblemen vinden het vaak lastig om zelfstandig teksten te lezen. De app KOBI kan hierbij helpen. Wanneer je een abonnement hebt afgesloten kun je verschillende accounts aanmaken in de app. Je hebt dan de keus om een tekst toe te voegen uit een bestand of een foto te maken van een boek. Ook is er een bibliotheek met verhalen waar je uit kan kiezen. In de video hierboven laat ik dit zien.

Scannen met KOBI

Het scannen van teksten gaat boven verwachting goed. Ik heb een voorleesboek gescand met verschillende kleuren letters en plaatjes om de tekst heen. De tekst wordt goed herkent en is daarna helemaal naar wens aan te passen. Je kunt per letter een kleur instellen. Kleuren helpen kinderen om de lettervormen goed te herkennen. Het is erg fijn dat je dit kunt personaliseren. Ook is het lettertype en de lettergrootte eenvoudig en snel aan te passen.

Leeskader

Op de foto hieronder zie je een leeskader. Je wijst de tekst aan die je gaat lezen en de rest van de tekst wordt dan donker. Een kind kan zich op deze manier goed concentreren op een tekst.

Tekst-naar-spraak

De moeilijke woorden kunnen worden uitgesproken met de functie tekst-naar-spraak. Klik op het woord en de tablet zal het voorlezen. Als je klaar bent geef je dit aan in de app en kan je zien hoeveel woorden je hebt gelezen. Een uitdaging om elke dag meer te lezen.

Kosten

KOBI is niet goedkoop. Er zijn verschillende abonnementen en er is ook een betaalde schoolversie.

Mijn mening over de KOBI app

De app biedt een prachtige oplossing voor kinderen die lezen een uitdaging vinden. Het geeft steun en kan helemaal naar wens worden aangepast. Tijdens het testen viel mij op hoe goed de app teksten kan herkennen. Dit werkt erg snel en je kunt daarna direct de tekst lezen. Hierdoor gaat er weinig tijd verloren. Bedenk wel goed dat de app kosten met zich meebrengt. Ik zou de app aanraden om thuis mee aan de slag te gaan wanneer je kind moeite heeft met lezen.

KOBI App downloaden:

Kobi360 – Oefenen in VR

In bovenstaande video laat ik Kobi360 zien. Een spel om letters te leren herkennen in Virtual Reality. Klik hieronder op de link om er meer over te leren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.