Teken, schrijf en creëer, de tekentablet is een ideale tool voor leerkrachten. Vorige week ontving ik de Wacom One by S en ik ben verkocht. Wat fijn om met een tekentablet te werken. In deze blog vertel ik je alles over de Wacom One by S en waarom elke leerkracht er een zou moeten hebben. 

De Wacom One by S heb ik ontvangen van Coolblue

In deze video laat ik zien hoe de One by Wacom werkt en wat jij ermee kunt in de klas

Specificaties 

De Wacom One By S is 22 bij 14,6 cm. In de doos zit een pen, tekentablet en kabeltje. De tekentablet heeft maar liefst 2048 drukniveaus en het voelt echt alsof je op papier tekent en schrijft. Dat is erg fijn en je kunt daardoor met de pen heel nauwkeurig bepalen of de lijn dik of dun moet zijn. Je neemt de tekentablet zo mee in je tas door het kleine formaat en installatie is een fluitje van een cent. Je kunt de Wacom One by S dus eenvoudig thuis en op school gebruiken. Nog een voordeel is dat de tablet op zowel ChromeOS, Windows en MacOS werkt. Voor de prijs hoef je het trouwens ook niet te laten. 

Wat is een tekentablet? 

De tekentablet, zoals de Wacom One by S, is een andere manier om je computer te besturen. Normaal beweeg je de cursor met je muis. Met een tekentablet en de bijgeleverde styluspen beweeg je nu de cursor over het scherm. Zodra je een tekenprogramma gebruikt of bijvoorbeeld de tekenfunctie in presentatiesoftware kun je heel precies tekenen. Door de drukgevoeligheid van de pen kun je ook dunne en dikke lijnen maken. 

Digitaal lesgeven

De tekentablet is daarom ideaal voor het digitaal lesgeven. Wanneer kinderen in de online meeting naar de presentatie kijken, kun jij op de prestatie schrijven alsof je op een digitaal schoolbord schrijft. Dit heeft veel voordelen, want je kunt daardoor eenvoudig inspelen op de vragen van kinderen en deze direct uitwerken op het scherm. Je hoeft ook geen uitgebreide presentatie voor te bereiden, maar kunt gewoon een som of opdracht uitwerken zoals je normaal ook doet in de les. 

Instructievideo’s maken 

Zelf maak ik veel instructievideo’s. Kinderen vinden het fijn om een instructie nog een keer te kijken of kinderen bekijken deze instructie thuis. Met de Wacom One by S kan ik nu ook eenvoudig een instructievideo opnemen. Ik neem mijn scherm op en schrijf en teken de uitleg. Ideaal om zowel thuis als in de klas snel een instructie op te nemen. In de video bovenaan deze blog laat ik zien hoe jij een instructievideo kunt opnemen.

In de klas 

De tablet is erg makkelijk mee te nemen en kan ik zowel thuis als in de klas gebruiken. In de klas is het erg fijn dat je achter je bureau kan plaatsnemen en toch kan tekenen alsof je voor je digibord staat. Dit kan zowel handig zijn om iets uit te leggen aan een klein groepje kinderen als voor het maken van instructievideo’s zoals ik hierboven beschrijf. 

De creatieve leerkracht 

Natuurlijk kun je nog veel meer met deze tekentablet dan aantekeningen maken of een som uitleggen. Voor de creatieve leerkracht die zijn eigen lesmateriaal ontwerpt is de tekentablet ook een aanrader. Je kunt je eigen werkbladen ontwerpen in zowel de programma’s van Office365 als Google education. Ook werkt de tablet samen met programma’s als Photoshop en Illustrator. 

Mijn mening

Nog niet eerder heb ik gebruikt gemaakt van een tekentablet. Ik dacht dat dit niet geschikt zou zijn voor leerkrachten. Maar na een uur spelen met deze tablet weet ik het zeker: hier ga ik nog veel plezier aan beleven. De tekentablet zorgt ervoor dat ik nog eenvoudiger digitaal les kan geven. Het voelt alsof ik gewoon voor de klas en uitleg geef op het digitale schoolbord. Maar nu kan dat ook achter mijn bureau. Wat mij positief is opgevallen is de schrijfervaring en drukgevoeligheid. De Wacom One by S tovert een glimlach op mijn gezicht. 

De Wacom One by S kun je bestellen via Coolblue: https://CBlink.je/Ont5Bc

%d bloggers liken dit: