|

Toffe nieuwe functies in de Prowise Presenter Windows-app


Al jaren werk ik enthousiast met Prowise Presenter. Net als veel leerkrachten moest ik even wennen aan de nieuwste versie, maar ondertussen ben ik er erg blij mee. Vanaf deze week is Prowise Presenter 10 nog beter. Je kunt nu gratis de Windows-app downloaden en daarin zitten erg toffe functies. In deze blog lees je er alles over. 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Prowise.

In deze video laat ik je annotatie en schermopname functies zien:


Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Download de Windows-app

Op Prowise.com kun jij de nieuwe Windows-app gratis downloaden. Met het installeren van deze app start jij met een druk op de knop je favoriete digibordsoftware. Maar dat is nog niet alles. Jij kunt nu op je digibord gebruik maken van twee nieuwe functies. Annoteren en een video-opname maken van je scherm. Zo kun je eenvoudig en snel een instructievideo maken. 

Met annoteren teken je over alles heen en sla je het eenvoudig op.

Met de annoteerfunctie kun jij over elke website of programma heen schrijven. Van Google Maps tot een werkblad. Het is super simpel en echt een van mijn favoriete functies. Dit is hoe je te werk gaat: 

Stap 1. Download de Prowise Presenter Windows-app

Stap 2. Klik op de annotatieknop

Stap 3. Start direct met schrijven en tekenen over een website, programma of methodesoftware. 

Stap 4. Klik op de screenshot knop op de aantekeningen te bewaren in Presenter. Je kunt zelf bepalen van welk stukje van het scherm je een afbeelding wilt opslaan. 

Stap 5. Ga terug naar Presenter en gebruik de schermopname in je les. 

In de video hierboven laat ik je stap voor stap zien op welke knoppen je moet drukken. 

Een video van je les in een klik

Dit is echt heel fijn! Je kunt nu vanuit de Prowise Presenter Windows-app met een klik een schermopname starten. Je neemt zo eenvoudig de les op die je geeft, maar wissel je naar een ander programma dan blijft de opnamefunctie gewoon werken. Je maakt dus super snel een instructievideo of opname van je les. Ook handig is de pauzeknop. Hierdoor kan je eenvoudig even stoppen en iets nieuws klaarzetten op je scherm.

Klik hier om de Prowise Presenter Windows app direct te downloaden. 

Win een Prowise Letterposter 

Vorige maand was ik op bezoek bij Prowise. In hun studio hebben ze toffe een poster hangen. Op deze letterposter kwamen veel positieve reacties. De poster is nog iets aangepast en jij kunt deze poster winnen voor in je klas! Ik mag er 50 weggeven dus je maakt zeker kans op zo’n toffe poster!

Klik hier om mee te doen aan de winactie! 

Bekijk hier de video in de Prowise Studio: 

Alles uit je digibord halen? Volg dan de gratis e-learning: Gebruik je digibord als een pro. 

Wil jij het digitale schoolbord zo goed mogelijk inzetten? En ben je benieuwd welke software je daarvoor kunt gebruiken? In mijn nieuwe e-learning leer ik je alles over de beamer of touchscreen in je klas en laat je zien hoe jij deze optimaal kunt gebruiken. Ik ben erg blij met deze nieuwe cursus. De e-learning is tot stand gekomen in samenwerking met Prowise.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor de e-learning

Voor wie is de e-learning gemaakt?

De E-learning is gemaakt voor professionals die werken met een digitaal schoolbord in de klas. Van peuters tot groep 8 komen er tips voorbij waar jij direct mee aan de slag kunt. Alle tools die voorbij komen zijn gratis te gebruiken en kun jij dus ook direct uitproberen. 

Wat ga ik je leren tijdens de e-learning? 

Bijna elke klas in Nederland heeft een digitaal schoolbord, steeds vaker een touchscreen. Leuk zo’n scherm in je klas, maar wat kan je er allemaal mee? In deze cursus leer je welke tools jij kunt inzetten en ga je aan de slag met belangrijke basisvaardigheden. Zo ga je straks te werk als een pro tijdens je lessen. 

Onder andere de volgende leerdoelen komen tijdens de E-learning aan bod: 

  • Basisfuncties van digibordsoftware leren kennen 
  • Lessen opslaan, delen en kant-en-klare lessen zoeken
  • 300+ educatieve tools vinden, aanpassen en combineren
  • 3D-modellen, video’s, afbeeldingen, geluiden en achtergronden gebruiken
  • Spelenderwijs leren in je lesaanbod opnemen
  • Interactie tussen devices en het touchscreen creëren 
  • Op een speelse manier de aanwezige kennis testen
  • Leerlingen hun gemaakte werk op het touchscreen laten ‘streamen’
  • Digitaal aantekeningen maken en over bestaande websites schrijven

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.