Laat de kinderen de herfst ervaren met dit leuke luisterspel. De opdracht is simpel: breng elke kabouter naar zijn eigen huis. Om de opdracht te kunnen volbrengen moeten de kinderen goed luisteren. Een goede oefening voor veel kleuters.

Waarom een Luisterspel?

In mijn kleutertijd was er ontwikkelingsmateriaal met cassettebandjes. Pure magie vond ik dat: luisteren naar zo’n bandje en dan de opdracht uitvoeren. Thuis kon ik ook enorm genieten van bijvoorbeeld het hoorspel van Pluk van de Petteflet. Dit plezier wil ik ook bezorgen aan deze generatie kinderen. Daarom heb ik verhalen en opdrachten gemaakt waar de kinderen naar kunnen luisteren en heb ik koptelefoons aangesloten op de tablets in de klas. In dit artikel laat ik je zien hoe je kinderen alleen met audio kunt uitdagen en dat het dus soms goed is dat een beeldscherm uitstaat.  

Wil je het hele artikel lezen? Ga da naar Kleuteruniversiteit Magazine: https://www.kleuteruniversiteitmagazine.nl/art/50-6439_Zet-dat-scherm-uit

Paddenstoelen en Kabouters

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij de herfst. De kinderen scannen de QR code en luisteren naar ingesproken opdrachten. Het doel is om de kabouters bij het juiste huis of paddenstoel te plaatsen.

 • Niveau 1: De kinderen luisteren naar een korte omschrijving van de kabouter en horen het huisnummer van de paddenstoel. De kinderen plaatsen de juiste kabouter bij het juiste huisnummer.
 • Niveau 2: De kinderen luisteren naar een korte omschrijving van de kabouter en de paddenstoel. Ze zoeken de juiste paddenstoel en kabouter bij elkaar.
 • Niveau 3: Gelijk aan opdracht 2, maar nu krijgen de kinderen ook nog een plaatsbepaling te horen. Het doel is de kabouter op precies de juiste plek te plaatsen bij de juiste paddenstoel.

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Het luisterspel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Nog meer inspiratie voor de herfst:

Natuurlijk heb ik nog veel meer inspiratie voor je! Bekijk de speciale herfstpagina of zie ik je bij mijn webinar over bewegend leren?

Bewegend leren in de herfst

Tientallen positieve reacties ontving ik op mijn webinar bewegend leren. Er komt nu een vervolg! Op 2 november 2021 om 15:30 uur geef ik het webinar Bewegend leren in de herfst!

 • Een uur lang inspiratie voor bewegend leren in het thema herfst
 • Ik deel de nieuwste inzichten over bewegend leren
 • Inclusief downloads vol met inspiratie
 • 10 kant en klare binnen en buitenlessen in het thema herfst

Omdat dit webinar verder gaat waar het vorige webinar gebleven is, krijg je direct na het aanschaffen toegang tot het vorige webinar over bewegend leren. In deze webinar neem ik je mee in de wereld van Bewegend leren. Wij kijken naar de theorie achter bewegend leren en ik laat je praktische voorbeelden zien die jij direct kunt toepassen in de klas. Ook krijg je toegang tot een heleboel handige materialen om direct te gebruiken in je eigen klas.

Al deze extra’s kun jij direct downloaden of bekijken:

 • Webinar Bewegend leren in de onderbouw van theorie naar praktijk – meer dan een uur aan inspiratie
 • Een bestand met alle theorie en links uit het webinar
 • Bewegend leren lessen voor binnen en buiten
 • Ontdek de getallenlijn in de beweeghoek
 • 10 buitenlessen voor groep 1,2 en 3
 • Wasknijperparcours

Wil je meer en voor een lagere prijs? Sluit dan het Meester Sander abonnement af.
Alles over het abonnement vind je op www.meestersander.nl/abonnement

Digitale inspiratie thema herfst

Klik op de afbeelding hieronder voor heel veel herfst inspiratie. Onder andere leuke apps, spellen en tips voor op het digibord!

%d bloggers liken dit: