|

Maak je eigen luisterboeken met de voorlezer – Review

Wil jij aan de slag met audio? Dan is De Voorlezer een echte aanrader. In deze blog zet ik op een rij wat je kunt met deze handige pen.

De Voorlezer

Met audio kun je de meest fantastische dingen doen. Kinderen zijn tegenwoordig gewend aan bewegende beelden, maar voor veel kinderen is het net zo fijn om naar iets te luisteren. Daarnaast is dit ook erg goed voor de luisterhouding en het begrijpend luisteren. Door zelf luisteropdrachten te maken en boeken in te spreken probeer ik dit ook in te zetten in de klas, dit kan met een tablet, maar ook nu ook met De Voorlezer. Dit is een pen met opname en afspeelfunctie. Ideaal voor in de klas.

In deze video laat ik zien hoe De Voorlezer werkt:

Hoe werkt De Voorlezer?

De Voorlezer komt in een klein doosje met een handleiding, oplaadkabel en 800 stickers. De stickers plak je op een boek of ander voorwerp. Je klikt op opnemen en tikt de sticker aan waar jij het geluidsfragment aan wilt koppelen. Nu kun jij iets inspreken. Zodra een kind de sticker aantikt met de pen hoort hij de opname. Je kunt de stickers ook steeds opnieuw inspreken. Wil je bijvoorbeeld een liedje toevoegen aan de pen? Dan verbind je de pen met de computer en plaats je het liedje op de pen.

Mijn mening over De Voorlezer

De Voorlezer is een ideaal apparaat voor in de klas. Je kunt De Voorlezer zowel inzetten bij NT2 onderwijs, kinderen met dyslexie als in de kleuterklas. Het apparaat doet precies wat het moet doen: Opnames maken en deze afspelen. Ik raad je wel aan om een koptelefoon aan te sluiten voor het beste resultaat.

Bestel De Voorlezer via Bol.com

NT2, Praat mee! Leer en luisterboeken voor de Voorlezer

De Voorlezer is ook geschikt om te gebruiken bij de NT2 methode Praat mee! In deze reeks zijn verschillende boeken uitgekomen. In deze boeken zie je dezelfde icoontjes als op de stickers staan. Je hoeft dit niet meer zelf in te spreken, maar dat is al voor je gedaan.

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Deze blog bevat affiliate links.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.