|

Voorlezen, voor de verandering

Verandering gaat vaak over groot en wanhoop. Dat maakt het lastig bespreekbaar. Wat nu als je de grote verandering heel klein maakt, dichtbij brengt en persoonlijk maakt? Dan kun je het je eigen maken en zelfs een stapje zetten. Dat is het plan van veranderaar Kees Klomp. Met zijn grootse verhaal ‘De Regenmaker’ over het kleine vogeltje Olla, in de vorm van een klein (voorlees) boekje, laat hij de kracht voelen van het zetten van kleine stapjes en maakt hij een groot probleem op een hoopvolle manier bespreekbaar.

Het mini-festival ‘De Kracht van het Kleine’ was de aftrap om het boek door heel Nederland voor te lezen. Vanaf maandag 22 mei 2023 geven kinderburgemeesters, klimaatburgemeesters, wethouders, bedrijven en natuurlijk kinderen, hun ouders, grootouders, leerkrachten en scholen op meer dan 300 locaties het goede voorbeeld door voor te lezen, voor de verandering.

Voorleesvideo’s

Om iedereen een handje te helpen zijn een aantal voorleesvideo’s opgenomen: Jan Terlouw, Veldhuis & Kemper, Frank Lammers, Sacha de Boer, Winnie Oussoren (Milieudefensie Jong), Saachi Ramrattansing (Youth for Climate), Sander Gordijn (Meester Sander), Claire Boonstra (Operation Education) en Mark Boode (Teachers for Climate) beschikbaar.

Klik op de afbeelding om mijn voorleesvideo te bekijken.

Gratis Lespakket voor groep 1 t/m 8

Hebben jullie het verhaal gelezen, dan stopt het niet. Dit verhaal zet aan tot beweging en daarom zijn er verschillende lespakketten voor groep 1 tot en met 8, foto’s en illustraties gratis te downloaden op de website: https://postcast.nl/deregenmaker

Vraag gratis boekjes aan

Meelezen? Boekjes van de eerste druk van 20.000 exemplaren zijn aan te vragen op www.postcast.nl/deregenmaker .

Deel je voorleesmoment met #voorlezenvoordeverandering en help zelf een handje mee.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.