| |

Bewegend leren Ruimte: Leer de Planeten in de beweeghoek

Klaar? Actie! De kinderen gaan aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. De beweeghoek is ideaal om in te zetten tijdens de speelwerkles. De kinderen bewegen samen met mij mij, net zoals in een bewegend leren video op het Digibord.

Wat is een beweeghoek?

Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Ze luisteren dus naar de opdrachten en doen deze na. Doordat je de kaarten op een muur plakt kun je zelf bepalen hoever ze uit elkaar zijn en neemt het weinig ruimte in beslag. Met minimale ruimte heb je een maximaal resultaat.

Beweeghoek Ruimte

Er zijn  vier verschillende opdrachten bij de beweeghoek Ruimte:

Cijfers tot 10 – snel en langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 0 tot 10 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. Tussendoor maken ze bewegingen. De beweging hangt af van het plaatje in de ster en welke kant deze op wijst.

Planeten makkelijk en moeilijk: De kinderen horen een planeet en moeten deze aantikken. Bij de makkelijke versie noem ik de kleur van het kaartje en de naam van de planeet. Bij de moeilijke variant moeten de kinderen de namen van de planeten al een beetje kennen.

Nog meer beweeghoeken

De beweeghoek heb ik al voor verschillende thema’s gemaakt. In de lente moeten de kinderen bijvoorbeeld de juiste bloemen aantikken en bij het thema dino’s leren de kinderen de dinonamen.

Voordeel met het Meester Sander Abonnement

Wil je aan de slag met alle materialen die op mijn website te koop zijn, dan is het voordelig om het Meester Sander Abonnement af te sluiten. Als abonnee krijg je toegang tot een speciale website. Je kunt hier alle materialen downloaden, exclusieve webinars bekijken en je krijgt alle bewegend leren video’s zonder reclame en nog extra video’s. Bekijk de speciale website hier: https://abonnement.meestersander.nl

Bee-bot mat Ruimte

Ook nieuw voor het thema ruimte is de Bee-bot mat met daarop ons zonnestelsel. Een super leerzame mat!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.