Rombi: Play, relax, focus, learn – Meester Sander pakt uit

In het nieuwste editie van Juf en Meester pak ik weer iets uit samen met kinderen uit mijn klas. Deze keer doe ik dat met Maxim en Maurice en samen zijn wij aan de slag gegaan met Rombi.

IMG_7137

Bekijk hier de video waarin wij Rombi uitpakken:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

Wat is Rombi?

IMG_4494

Met Rombi wordt je brein uitgedaagd om zich helemaal te focussen op deze lastige puzzels. Je kunt kiezen uit twee soorten puzzels: vierkant of een ruit. De puzzels met vierkante stukken zijn duidelijk eenvoudiger dan de ruitenpuzzels. De ruiten lijken in een platvlak opeens op een kubus als je ze vanuit een bepaalde hoek bekijkt. Dit vonden Maurice en Maxim dan ook zeker een uitdaging.

Schermafbeelding 2018-10-08 om 09.34.53.png

Play, relax, focus, learn

De makers van Rombi zeggen dat je elke dag een puzzel moet maken voordat je aan je werk begint. Hierdoor zou je je beter moeten kunnen focussen. Wij merken vooral dat het uitdagende puzzels zijn en dat je er inderdaad langere tijd gefocust mee bezig kunt zijn. Dit is zeker goed voor de concentratie, maar ik denk dat meerdere denkspellen en puzzels dit effect kunnen bewerkstelligen. Het is zeker een aanrader voor kinderen die zich moeilijk kunnen focussen.

Onze mening

Rombi is een uitdagende houten puzzel met toffe opdrachten waar je echt een tijdje mee zoet bent. Het misstaat dan ook niet naast andere uitdagende materialen zoals Smartgames en spellen van Thinkfun. Ik vond ook de samenwerking tussen de kinderen erg mooi om te zien. Kinderen kunnen dus prima samen een puzzel oplossen. Wij willen deze set dan ook graag houden in de klas om nog vaker een puzzel te maken. Wel gaan wij dan de kaarten die erbij zitten losknippen en lamineren, want alle voorbeelden naast elkaar zorgt juist voor veel afleiding.

IMG_4903

Klik hier om Rombi te bestellen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.