|

E-learning voor leerkrachten – Dit zijn aanraders!

Een leven lang leren is tegenwoordig heel normaal en als leerkracht moet je natuurlijk het goede voorbeeld geven aan je leerlingen. Daarom ben ik fan van online leren of ook wel: E-learning. Het grote voordeel is dat je in je eigen tempo nieuwe dingen kunt leren. Over technologie kan ik veel informatie vinden op YouTube, maar qua E-learningen zijn er veel verschillende aanbieders. In deze blog zet ik mijn favoriete E-learning voor je op een rij.

Voor leerkrachten is er in de CAO zelfs geld beschikbaar voor nascholing.

Op de website van de AOB staat er het volgende over:

Werk je in het primair onderwijs? Dan heb je recht op twee uur per week individuele professionele ontwikkeling bij een voltijdbaan. Deze tijd staat los van teamscholingen en kan worden gespaard tot scholingsdagen. Verder is er per school gemiddeld tenminste 500 euro per fte beschikbaar voor deze scholingen. De personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad beslist hoe het totaalbudget wordt verdeeld.

Voordelen van online leren

Online leren door middel van een e-learning heeft veel voordelen. In je eigen tempo leren en eenvoudig een uitleg meerdere keren terugkijken. Maar het gevaar is dat er van bovenaf wordt bepaald dat elke leerkracht hetzelfde moet bekijken en doen. E-learning is juist uitermate geschikt om te differentiëren. Zorg er dus voor dat je een e-learning volgt die aansluit bij je leervragen.

Meester Sander Academy

Natuurlijk begin ik met mijn eigen e-learning: http://www.meestersander.academy

Je kunt verschillende cursussen volgen op MeesterSander.Academy. Zo heb ik in April 2020 de cursus ‘Gebruik je Digibord als een pro’ gelanceerd samen met Prowise. In deze gratis E-learning leer je alles over het digitale schoolbord.

Klik hier om je in te schrijven voor de cursus Gebruik je Digibord als een pro.

Cursus: iPad effectief inzetten in de onderbouw

In mijn Academy leer ik je ook alles over de iPad. Zo heb ik een beginnerscursus, maar ook een cursus voor het hele team. In deze e-learning leg ik je alles uit over het inzetten van de iPad in de onderbouw. Een complete cursus voor de onderbouw.

Klik hier om naar de cursus: De iPad effectief inzetten in de onderbouw te gaan.

Edutrainers

Wil jij alles uit Office365 of Google Classroom halen? Dan kun jij met Edutrainers aan de slag. De Edutrainers leerblokken zijn fijne leerblokken die je zelfstandig en op je eigen niveau kunt doorlopen. Je start altijd met een scan waardoor je gelijk inzicht krijgt in je vaardigheden.

Klik hier om gratis kennis te maken met Edutrainers.

Spelend leren met Klas van Juf Linda

De website Klas van Juf Linda is een begrip in het onderwijs en de e-learning die zij aanbiedt zitten goed in elkaar. Je kunt kiezen uit verschillende cursussen. Ik mocht er al een volgen en ben erg tevreden. Ze daagt je als leerkracht uit om het beste in kinderen naar boven te halen. Zo kun je aan de slag met rekenen met prentenboeken, Spelenderwijs leren in groep 3 en 4 spelenderwijs rekenen in groep 3 of groep 4.

Ga hier direct naar de Academy:

https://academy.klasvanjuflinda.nl

Spiek!

Elke leerkracht kan nu spieken. Met Spiek heb je complete nascholingsbibliotheek binnen handbereik. Als leerkracht log je in en dan kun je direct gaan leren. Je kunt kiezen uit meer dan 100 modules die je helpen om je als leerkracht te kunnen ontwikkelen, zowel inhoudelijk als persoonlijk. 


De modules zijn zeer uiteenlopend en duren 2 tot 12 minuten. Door de korte duur kun je op deze manier jezelf eenvoudig bijscholen, zonder dat je een dag naar een cursus moet. Je krijgt duidelijk en concrete tips en de modules worden gemaakt naar de wensen van leerkrachten. Ook wordt er ingespeeld op de actualiteit en verschijnen er elke week nieuwe modules. Zo is er een module over het PISA onderzoek en kun je elke week weer iets nieuwe leren. En als onderwijsnerd vind ik het tof dat Spiek op elk scherm werkt. Je kunt Spiek dus overal mee naar toenemen waar je internet hebt. Spiek werkt op je telefoon, tablet en computer.

123Zing – Elearning

Ook steeds meer methodes komen met een e-learning. Handig, want zo leer je eenvoudig alles over de methodiek en materialen. 123Zing is een mooi voorbeeld van een platform met een gratis E-learing.

Je kunt het hier gratis bekijken:

https://www.123zing.nl/e-learning.html

Juf Joanne – E-learning

In mijn zoektocht naar E-learningen voor leerkrachten kwam ik ook de cursus van Juf Joanne tegen. Deze cursus gaat over executieve functies en lijkt mij erg interessant. Ik heb de cursus zelf nog niet gevolgd, dus of het iets is kun je hier zelf ontdekken:

https://jufjoanne.nl/leren-met-joanne/e-learning/

FutureNL – Digitale geletterdheid

FutureNL ken je misschien van de Digi-doener. Dit is een wekelijkse les waarbij de doelen zijn gekoppeld aan de digitale vaardigheden. Voel jij je daar nog niet zo in thuis, dan is deze gratis e-learning zeker wat voor jou.

Je kunt de cursus gratis volgen via: https://www.futurenl.org/elearning/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.