Cadeautje: Gratis webinar Charlotte Dematons, Meester Sander en Lezen nou!

Het is de normaalste zaak van de wereld aan het worden: een webinar volgen. Op woensdag 16 september organiseerde de Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek Den Haag en de Koninklijke Bibliotheek een webinar met de titel Letter voor letter, boek voor boek. In dit webinar kwamen Charlotte Dematon, ikzelf en Roos Visser aan het woord. Als cadeautje voor alle leerkrachten die dit gemist hebben, kun je dit tot 14 oktober 2020 gratis downloaden en terugkijken.

Het webinar is een uurlang inspiratie voor leerkrachten en leesbevorderaars. In korte sessies van 20 minuten word je overladen met tips door Roos en mijzelf en vertelt Charlotte Dematons over het ontstaan van haar boek Alfabet. Live keken meer dan 300 mensen mee en jij kunt dit dus nu gratis terug kijken.

Charlotte Dematons over Alfabet

Charlotte laat zien hoe haar boek Alfabet is ontstaan. Ze heeft er drie jaar keihard aan gewerkt en laat zelfs de originele schetsen zien. Het is een heerlijk mens om naar te luisteren en je leert heel veel over haar manier van werken. Dit is echt een feestje.

Wist je dat er bij haar boek Alfabet ook een app en digibordomgeving zijn? Met de app zie je de woorden tevoorschijn komen en kunnen kinderen nog veel meer ontdekken. Ook is er een Digibord omgeving gemaakt waarin je de platen groot op het bord kunt bekijken met daarbij de juiste woorden. In onderstaande video laat ik dat zien.

Het boek Alfabet is hier verkrijgbaar: https://bit.ly/alfabetboek
De Digibord omgeving vind je hier: https://www.alfabetboek.nl
De app kun je hier downloaden: https://www.alfabetboek.nl/app

Meester Sander over leesbevordering met digitale middelen

Natuurlijk geef ik je in 20 minuten heel veel digitale inspiratie. Voor alle groepen geef ik tips om boeken aantrekkelijk te maken en ook ervoor te zorgen dat kinderen die moeite hebben met lezen met meer plezier kunnen gaan lezen.

Van digitaal schoolbord, Chromebooks en de iPad. Het komt allemaal voorbij en ik geef je concrete (app) tips om morgen direct te gebruiken in je klas.

Wil je meer inspiratie? Bestel dan nu alvast mijn boek Meesterlijk Kleuteronderwijs. Dit boek is mijn persoonlijke verhaal over lesgeven aan de onderbouw en heb ik ook vol inspiratie gestopt. Je ontvang ook toegang tot de online omgeving bij het boek en een poster met mijn bewegend leren spel. Dit boek ontvang je dan begin oktober!

https://meestersander.nl/meesterlijkkleuteronderwijs/

Roos visser over boeken in een speciale Zomergasten

Roos Visser van Bibliotheek Den Haag maakt filmpjes voor Lezen nou! Dat doet ze met veel humor en kennis van zaken. Zij zorgt dat jouw boekenkennis weer helemaal op peil is om het nieuwe schooljaar goed te beginnen.

In een speciale zomergasten interviewt Roos zichzelf. Net als op haar YouTube kanaal Lezen nou! laat ze op een leuke manier zien welke boeken tof zijn om te gebruiken en hoe jij deze in kunt zetten.

Je kunt de hele video downloaden op de website van de Bibliotheek Rotterdam. Klik op de knop hieronder om daarheen te gaan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.