Wat is Clubhouse? Een uitleg over de populaire audio app

Sinds vorige week zit ik op Clubhouse. Een nieuwe audio app die mij enorm aanspreekt. Al jaren luister ik naar podcasts. Dit zijn opgenomen gesprekken. Clubhouse is ook een soort podcast, maar dan live. Je luistert naar een gesprek in een room en je kunt direct meedoen aan het gesprek door je hand op te steken. Ik zit er nu een week op en vind de gesprekken fantastisch om te volgen en ik leer er veel van. Natuurlijk kan ik het niet laten om ook zelf gesprekken te starten op Clubhouse. In deze blog leg ik uit hoe clubhouse werkt, laat je de app zien en vertel je wat je als leerkracht hebt aan Clubhouse.

In deze video leg ik uit wat Clubhouse is en hoe de app werkt:

Clubhouse over onderwijs

De app Clubhouse is uitermate geschikt voor uitgebreiden gesprekken en het delen van kennis. Daarom zie ik de app Clubhouse als ideaal middel om leerkrachten te ontmoeten en kennis te delen. Je werkt op deze manier aan je professionalisering en doordat het laagdrempelig is kan iedereen meedoen. Samen me

#OnderwijsUur – Elke woensdag om 15:30 uur
Met:
– Demi van Doorn @demi.vandoorn
– Pauline Kort @jufkort
– Sander Gordijn @meestersander

Woensdag 17 maart – 15:30 uur
De Digitale school – In gesprek over ICT in het onderwijs

Digiborden,tablets & computers! Ze zijn niet meer weg te denken, maar hoe zet je deze middelen in voor goed onderwijs? En hoe staat het met de digitale geletterdheid van leerkrachten en leerlingen? 👨🏼‍🏫🧑🏽‍💻

https://www.joinclubhouse.com/event/m7zb3noE

Nog niet bekend met clubhouse? Lees dan de volgende stappen door:

Stap 1: Download de Clubhouse app

Op dit moment heb je een iPhone of iPad nodig om Clubhouse te kunnen downloaden. De Android versie van Clubhouse is onderweg, maar op dit moment nog niet beschikbaar.

Klik hier om de app direct te downloaden: https://apps.apple.com/us/app/clubhouse-drop-in-audio-chat/id1503133294

Stap 2: Maak een account aan en neem plaats in de wachtrij

Clubhouse is net een populaire uitgaansgelegenheid. Je komt er binnen via vrienden. Zij kunnen je een invite sturen. Met een code krijg je daarna direct toegang. Geen vrienden die clubhouse gebruiken? Neem dan een kijkje in deze facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/2859982950884127 Je kunt er vragen stellen en een invite krijgen. Let op! Je moet je telefoonnummer delen om een invite te kunnen ontvangen. Misschien dus eerst handig om wat vrienden of collega’s te vragen voor een invite.

Ook krijg ik soms een melding dat een van mijn contacten zich heeft aangemeld en dan kan ik diegene toelaten. Maak dus altijd eerst een account aan en wacht even af of je wordt toegelaten door een vriend. Omdat de app in Nederland enorm populair aan het worden is, zijn er ook steeds meer invites in omloop of contacten die je toe kunnen laten.

Vul nu direct je profiel in en volg de eerste mensen. Clubhouse zal je helpen om te laten zien welke vrienden er al gebruik maken van de app.

Stap 3: Welkom in de club en start direct met luisteren

Het startscherm van de app bestaat uit de actieve rooms waar je direct naar kunt gaan luisteren. Je komt dan in een digitale kamer en luistert naar de mensen die ‘op het podium’ staan. Bovenaan zie je de sprekers. De persoon met een grijs randje is aan het praten. Daaronder zie je de luisteraars die worden gevolgd door de mensen op het podium.

Steek je vinger op
Net als in de klas steek je je vinger op om iets te mogen zeggen. Klik op het handje om aan te geven dat je graag mee wilt praten. De moderator kan je dan toelaten. Je herkent de moderator aan het groene rondje met witte sterretje.

Vind je het een leuke room? Klik op het plusje om een van je vrienden te laten weten dat er een interessant gesprek.

Verlaat de room
Je kunt de room weer stil verlaten door te klikken op Leave Quietly. Je kunt nu weer verder kijken in de app. Je kunt ook ook blijven luisteren door de room naar beneden te stippen.

Zet ook je meldingen aan, want zodra iemand die je volgt een room start krijg je daar een melding van. De melding is handig, want een gesprek kun je niet terugluisteren.

Stap 4: Volg mensen en vind leuke rooms en clubs

Klik op het vergrootglas om te zoeken naar mensen en clubs. Een club is gemaakt voor een bepaalde interesse. Zoek maar op het woord Education en je ziet dat er verschillende clubs zijn. Meld je bij een club aan en je krijgt de rooms te zien die worden georganiseerd door deze club. Op dit moment zijn er nog weinig Nederlandstalige clubs.

Nieuwe mensen vind ik vooral door rooms te bezoeken die mij aanspreken. Ik klik op de foto van een persoon in de room en bekijk ook weer de volgers.

Je kunt in Clubhouse helaas niet chatten. Je kunt wel een privé audiogesprek starten. Dit is natuurlijk ook helemaal in de stijl van de app. Er kunnen dan niet zomaar mensen bij komen.

Veel plezier met Clubhouse!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.